Menu

.      

Antsla katlamaja läheb üle hakkpuidule

Renoveeritav katlamaja Antslas koolimaja kõrval kütab mitut valla hoonet.  Foto: Võrumaa TeatajaMUUTUS • Seni põlevkiviõliga köetud Antsla katlamaja läheb sügiseseks kütteperioodiks üle hakkpuidule, mille tarbeks algavad 1. juunil ümberehitustööd.


„Kütame end ribadeks,” kirjeldas Antsla vallavanem Tiits Tõnts praegust seisu Eesti Energia õlitööstuse toodetud põlevkiviõliga kütmisel, „hind on üle mõistuse!” Näiteks koolimaja veebruari küttearve oli olnud vanas vääringus 200 000 krooni ehk 13 000 eurot. Tõnts ütles, et Eesti Energia kasum on küll ilus, aga kütteõli tarbijate jaoks tähendab see üha suuremaid väljaminekuid.


Katlamaja ehitatakse ümber hakkpuiduküttele – sarnaselt Võru Soojusega, kus hakkpuidu osa on kütmisel 95 protsenti ja ainult külmadel talvekuudel kasutatakse reservina õlikütust. Hakkpuit peaks kütte hinna oluliselt allapoole tooma, sest kui näiteks Võrus on megavatt-tunni kütte hind 63 eurot, siis Antslas 97. Sellega on Antsla kütte hind sarnane Väimela küttega, kus megavatt-tunni hind küünib samuti 100 euro kanti koos käibemaksuga ja on kuust kuusse tõusnud.

(Loe edasi ajalehest või telli pdf.)

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD