Menu

.      

Kuidas elektriauto Haanjasse jõudis

Haanja vallavanem Juri Gotmans vahetult pärast sotsiaaltöö spetsialistile Marve Kõivule võtmete üleandmist. Foto: Võrumaa TeatajaSÕIDUK • Selle nädala esmaspäev läheb ajalukku kui päev, mil seeriatootmises elektriauto jõudis esimest korda nii Võrru kui ka Haanjasse.


Kui nädal tagasi Antslasse tulnud masin jõudis hädavaevu kohale, sest aku oli vaid kolmveerandi ulatuses laetud, siis esmaspäevaks palus Haanja valla sotsiaaltöö spetsialist Marve Kõiv kindlasti Tartus aku täis laadida, et sõit viperusteta kulgeks. Etteruttavalt olgu öeldud, et aku oligi täiesti täis, startides näitas elektromobiili spidomeeter paljulubavalt 122 kilomeetrit.


Keskpäevaks olid esmaspäeval Tartusse Silberauto esindusse kogunenud terve hulk Lõuna-Eesti omavalitsuste esindajaid. Näha oli inimesi nii Laheda vallast Põlvamaalt kui ka Helme vallast Valgamaalt.Marve Kõiv koos tütre Reelikaga vahetult pärast salongi eest väljasõitu. Foto: Võrumaa Teataja Kuivõrd Võrumaalt olid seekord autode sabas nii Haanja kui Lasva vald ja esimesena oli oma auto kätte saanud Antsla, siis tegi Haanja vallavanem Juri Gotmans sellest nutika järelduse, et autosid antakse kätte tähestiku järjekorras. See on ka ilmselt tõsi, sest muidu oleks üks esimeste seas olnud Rõuge vald, kes maakonnas igal alal esirinnas.


Autode kätteandmine meenutas kergelt nõukogude ajal defitsiitse kauba ostmist, kus inimesed pidid tund aega järjekorras seisma. Sabasseisjatel tekkis paratamatult küsimus, kas Silberauto ka oma Mercedese-kliente nõnda teenindab ja kas tõesti pole klientide jaoks ette nähtud salongi? Tundus, et mitte, sest omavalitsusametnikud olid sunnitud pikka aega leti taga püsti seisma.

(Loe edasi ajalehest või telli pdf.)

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD