Menu

.      

Hea muusikasõber, olete kutsutud kuulama kaunist trompeti- ja vaskpillimuusikat!

Suveakadeemia kontsertidel osalevad Aavo Otsa trompetitalendid Rauno (vasakult), Mattis-Johan, Andreas, Markus ja Mehis. Foto: ERAKOGUSUVEAKADEEMIA • Neid ridu kirjutades meenub 1996. aasta, kui minu idee korraldada suvefestival „Võru vaskpillipäevad” sai reaalsuseks. Eesmärkideks olid kvaliteetne pilliõpe ja osavõtjatele esinemisvõimaluse loomine. „Võru vaskpillipäevad” toimusid neid printsiipe järgides edukalt 2011. aastani, traditsioone jätkab trompeti suveakadeemia.


Eelmisest aastast meenub kõrgetasemeline suveakadeemia galakontsert solistide ja Eesti Noorte Puhkpilliorkestri esinemisega. Meeldiv oli tunda publiku sooja vastuvõttu ning kultuurimaja Kannel inimeste sõbralikkust ja abivalmidust kontserdi korraldamisel. On heameel, et 16 aastat on Võru linn meie ettevõtmisi toetanud.


2007. aastal alguse saanud suveakadeemiaga tahan anda panuse noorte muusikahariduse kaasajastamisse/arendamisse. Selleks olen palunud õpetama ka välismaal hariduse omandanud noori interpreete. Rõõmu teeb, et kõigil senistel aastatel on kujunenud ühtne kursuse kollektiiv.
Suveakadeemia korraldamisel pean tähtsaks rahvusvahelist erialast suhtlust. 2010. aasta suveakadeemial esines maailmakuulus vaskpillikvintett Mediterranean Chamber Brass ja ansambli liikmed viisid läbi meistrikursuse kõigile vaskpillidele (www.musicstudio.ee). Nimetatud kvinteti soolotrompetist Manuel Blanco Gómez-Limón võitis 2011. aastal Münchenis toimunud ARD konkursi, mida loetakse kaasajal trompetimängijale kõige suuremaks saavutuseks.Jazz bänd CRASH alustas koosmängimist pere bändina 2010.a jaanuaris Toivo Undi juhendamisel. Sügisel 2011 liitus klahvpillimängija. Bänd on esinenud erinevatel sündmustel ning osalenud ka festivalidel. Bändi kuuluvad INGMAR NÕMMANN trompet, ROBERT NÕMMANN kontrabass, CHRISTOPHER NÕMMANN trummid, JUHAN KOKLA klahvpillid ja saksofon ning IRIS HELENA NÕMMANN laul. Foto: ERAKOGU


Käesoleval aastal annab rahvusvahelist mõõdet sümboolne Wõro–Helsingi vaskne sõprussild: Sibeliuse akadeemias õppivad eesti vaskpillimängijad, sealsed soome üliõpilased ja Eesti noored muusikud astuvad üles ühise vaskpilliansamblina Jaan Otsa dirigeerimisel. Esinevad ka trompetisolistid seitsme-kaheksa-aastastest kunstnikest professionaalideni, Lõuna-Eesti Puhkpilliorkester ja 2011. aasta Peterburi rahvusvahelise jazzansamblite konkursi teise preemia laureaat Nõmmannite pere jazzansambel CRASH.


Kontsertidel mängivad veel suvekooli ajal moodustunud kammeransamblid ja külalisena duo Eva-Maria Eller (flööt) – Mai Ots (klaver).


Septembris sõidab Peterburgi esinema Eesti Noorte Brass ja ansamblil Brassical on kontsert Küprose festivalil. Valikut nende kavadest kuuleme 16. augusti kontserdil.
Häid kontserdielamusi soovides
Aavo Ots

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD