Menu

.      

Tõeline värskus on Missos

Vaatamata negatiivsele tagasisidele meedias on Misso vald suutnud oma aktsiooniga „Tule maale!” panna inimestel silmad särama ja nad on tõsiselt maale elama tuleku peale mõtlema hakanud.


Ühelt poolt on Misso algatatud kampaania saanud palju negatiivset vastukaja. Viimane näide oli artikkel esmaspäevases Õhtulehes, kus üks Tallinnast tulnud perekond oli kohapeal vaid paar päeva, pettus ja pöördus pealinna harjumuspärase elu juurde tagasi. Misso valla juhtkond oli vahetult enne seda toonud selle perekonna musternäidiseks ja presenteerinud uusi kogukonna liikmeid koguni valla 20. aastapäeva peol kuu aega tagasi. Sellised tagasilöögid meedias on pannud paljusid inimesi kahtlema nii maaletuleku otstarbekuses kui ka Misso valla võimekuses linnainimesi vastu võtta. Aktsiooni ühte algatajat, Nopri talu peremeest Tiit Niilot süüdistati koguni pettuses. Liiguvad jutud, et tulijatele pakutakse elamiseks vaid lagunenud ahervaremeid ja et Missosse pole kedagi tulemas ei nüüd ega tulevikus. Kahtlevale seisukohale on maaletulijate suhtes asunud Misso valla olemasolevad elanikud, kes on nördinud, et valla juhtkond mõtleb ainult uutele tulijatele, aga mitte enam põlisasukatele.


Teiselt poolt aga, kui Missos kohapeal asjaga tutvuda, selgub, et asjad pole päris nii, nagu nad väljastpoolt paistavad. Esiteks on Missosse kolinud elama neli perekonda. Nad on küll ära hirmutatud meedia rünnakutest ning peavad kohanema maaelu reaalsusega, ent üllatavalt on neil sära silmis ja väga ambitsioonikad plaanid. On uskumatu, aga tõsi, et neis inimestes on rohkem positiivset energiat ja entusiasmi kui neis esinejates, kes vahendasid oma teadmisi-kogemusi esmaspäeval alanud Võrumaa ettevõtlusnädalal. Misso inimestega suudab ehk võistelda vaid interaktiivsete baarilettidega Võrust maailmaturule murdnud Raul Sõmer, kelle loomingu vastu on huvi ilmutanud tehnoloogiagigant Microsoft.


Missol on praegu väga palju positiivset energiat. Kui parafraseerida kunagist tuntud reklaamlauset, võib öelda, et tõeline värskus Eestis on praegu Missos.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD