Menu

.      

Misso valla uutel tulijatel on ambitsioonikad plaanid

Kui tulijate plaanid teoks saavad, on elu Missos kümne aasta pärast tundmatuseni muutunud.  Foto: Võrumaa TeatajaMAALEKOLIMINE • Pealinnast vaadates Võrumaa ning kogu Eesti kõige kaugem, ligi 700 elanikuga Misso vald on saanud viimastel nädalatel Tallinna bussi- ja ülekäiguradade kõrval omavalitsustest kõige rohkem tähelepanu. Justkui rusikas silmaauku läks rahvale peale Misso valla juhtkonna algatus „Tule maale”, mis on ühiskonnas tõstatanud laiemalt maale elama minemise teema.

Võrumaa Teataja jõudis Missosse teisipäeval, pärast seda, kui „Tule maale” üks algatajatest, Nopri talu peremees Tiit Niilo oli järjekordselt kohtumise edasi lükanud. Nimelt on Võrumaa Teataja juba mitu nädalat püüdnud Niilot usutleda, aga ikka on mõni suur riiklik väljaanne ette jõudnud ja kirjutanud midagi sellist, mis on Niilol igasuguse jututuju ära võtnud. Otsustasime, et ei hakkagi Niilot ega valla juhtkonda niigi pingelisel ajal piinama ja räägime vallas lihtsate inimestega.

Nii nagu võis arvata, siis Misso rahvas uutesse tulijatesse hästi ei suhtu. „Praegused elanikud aetakse minema, aga uutele makstakse peale,” rääkis üks meesterahvas Misso poe juures. Sama mõtet kordasid mitmed teised inimesed, keda Misso asula vahel kohtasin. Tundsin huvi, kas mõni inimene üldse on Missosse elama kolinud? Vastuseks kõlas, et minge küsige kooli juurest – seal pidi olema üks õpilane.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD