Menu

.      

Võru start-up on lähedal kokkuleppele Microsoftiga

Võrust oma puutetundliku baariletiga mõne aastaga laia maailma purjetanud Raul Sõmer tutvustamas ettevõtte tegevust Võrumaa ettevõtluspäeval teisipäeval Kubija hotelli konverentsiruumis. Foto: Võrumaa TeatajaEDULUGU • Võru külje alt Meegomäe garaažist alustanud puutetundlike laudade tootja OÜ Surface Labs International on jõudmas koostöölepinguni maailma mõjukaima tehnoloogiagigandi Microsoftiga.

„Meie vastu tuntakse huvi Microsoftist,” ütles Surface Labsi juht Raul Sõmer teisipäeval Kubija hotellis toimunud Võrumaa ettevõtluspäeval. Täpsemalt Sõmer investeeringu suurust ei avalikustanud, aga ütles, et praegu kaasatakse ettevõttele teise ringi investoreid ja läbirääkimised käivad Nokia investoritega. Microsoft teeb Nokiaga tihedat koostööd, tänavu kevadel tuli uudis, et Microsoft investeerib 18 miljonit eurot koos Nokiaga ühisesse mobiiltelefonide programmide ehk niinimetatud appide tootmise projekti.

Raul Sõmer jutustas ettevõtluspäeva avaettekandes lühidalt ümber oma ettevõtte loo. Huvi tehnoloogia vastu sai alguse ulmefilmidest nagu „Star Wars” ja „Minority Report”. Möödunud aastal pani ta ühes paari sõbraga ühes Meegomäe garaažis kokku puutetundliku baarileti prototüübi, edasi liikus oma ettevõttega Tartu Teadusparki ja nüüd tegutseb juba Tallinnas. Plaanis on avada esindused Saksamaal ja Inglismaal.{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD