Menu

.      

Sõmerpalu mees alustas vallamaja ees näljastreiki

Sõmerpalu valla elanik Tiit Saar eile hommikul vallamaja ukse ees paberiga, milles teatab streigi alustamisest.  Foto: Võrumaa TeatajaSTREIKIJA • Sõmerpalu valla Horma küla elanik Tiit Saar alustas eile varahommikul, täpsemalt kell 7.50 vallamaja ukse ees näljastreiki, kuna tal puudub elamispind ja vallavalitsus ei leidnud talle sotsiaalkorterit.


Saar oli kaasa võtnud teki, kolm joogipudelit ja raadio, et streikimine libedamalt kulgeks. Ta keeras end vallamaja ukse ees tuule ja vihma käes kerra ning ootas, mis otsuse vallavalitsus teeb.


Tiit Saar vallamaja ukse taga näljastreiki alustamas. Foto: Võrumaa TeatajaSaar tegi kuu aega tagasi Sõmerpalu vallavalitsusele avalduse, milles palus võimaldada endale sotsiaalne elamispind või tasuda osaliselt üürikorteri arved. „Sissetulekuks on invaliiduspension 148 eurot kuus,” tutvustas Saar oma olukorda, paljastades aeg-ajalt oma hambutut suud. Hambad lagunesid ära pärast südameoperatsiooni ja haige südame tõttu ei leia mees talveperioodil jõukohast tööd. Enne südamehaigust oli Saar kogu elu kõvasti tööd rabanud, algul Tartu KEKis ja pärast riigi vabanemist asutas paarkümmend aastat tagasi Tartu külje all koos kolme kompanjoniga Eesti ühe esimese suure saeveski, kust isegi Imavere mehed hiljem šnitti võtmas käisid. Sõmerpalu vallas asub Saare isakodu.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD