Menu

.      

Hakkpuiduga köetav Antsla katlamaja võib valmida aasta lõpuks

Uue katlamaja kütteperiood algab 1. jaanuarist, lubab Einar Rannit.      Foto: MAARJA KAIVMUUTUS • Antsla katlamaja läheb üle hakkpuidule. Varem kasutati kütteks põlevkiviõli, mis on tegelikult taastumata energia. Hakkpuit aga on taastuvenergia.  

 „Valmis peaks see saama käesoleva aasta 20. detsembril. Rekonstrueeritud (uue) katlamaja kütteperiood algab 1. jaanuarist,” ütleb Antsla valla projektijuht Einar Rannit. Sellest katlamajast köetakse MTÜ Tervisekeskust, Antsla gümnaasiumi kompleksi, mis sisaldab kolme hoonet ning spordi- ja kultuurikeskust.

Hakkpuiduga kütmine on kindlasti odavam ja seda minimaalselt 25 protsenti. Heaks tõestuseks on Võru linna katlamaja, kus 95 protsenti köetakse hakkpuiduga. Ka Lõuna-Eesti haiglat köetakse hakkpuiduga. Hakkpuidu hankimise võimalus maakonnast on olemas, sest Võrumaal on piisavalt võsa ja rämpsmetsa. Perspektiivikas on edaspidi talupidajatelt tooret hakkpuiduks (või valmistoodangut) hankida, nendelt ostmisel jääks raha siia. „Narva Elektrijaamad töötasid osaliselt hakkpuidul, kuid riik lõpetas selle lisarahastamise, mistõttu kartus, et hakkpuiduks vajaliku toorme hange Lõuna-Eestist viib siit toorme minema, kadus,” ütleb Rannit.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD