Menu

.      

Võrumaa omavalitsused läksid riigi vastu sõtta

Eilne Võru linnavolikogu otsus loobuda Väimelas asuva Võrumaa kutsehariduskeskuse juurde loodava puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskuse toetamisest on külm dušš keskuse eestvedajatele ning tähendab ühtlasi, et terve rida Võrumaa omavalitsusi on läinud riigi vastu sõtta.


Paradoksaalsel kombel seisis eile ainsana Võru linnavolikogus Toompea huvide eest Keskerakonna esindaja Toomas Paur, kes pooldas vajadust toetada kompetentsikeskuse projekti linna eelarvest. Paur, kes lahkus volikogu istungilt kohe pärast kompetentsikeskuse toetuse eelnõu arutamist, rääkis, et projekt on vajalik ja Keskerakond toetab seda. See tähendab, et Riigikogu liikmel Ülo Tulikul ja Võrumaa kutsehariduskeskuse juhil Tanel Linnusel, kes käisid koos omavalitsusi pidi projekti tutvustamas, on Võru volikogus ainult üks tulihingeline toetaja – Toomas Paur.


Võru linn pole kompetentsikeskuse projektile ainus korviandja. Enne eilset otsust on juba teatanud oma loobumisest projekti toetamisel Misso ja Urvaste vallad. Haanja ja Lasva vallad on otsustanud projektis osaleda sümboolse summaga ning mitmed ülejäänud omavalitsused on sidunud toetuse eeldusega, et projekti toetavad ülejäänud omavalitsused. Ka Võru linnavolikogu oli ette valmistanud otsuse eelnõu toetada projekti ainult siis, kui seda teevad ülejäänud omavalitsused. Volikogus ei leidnud aga toetust isegi selline otsuse eelnõu.


Võru volikogus oli eile kuulda mitmeid ettepanekuid, et kui Euroopa Liidu toetus on kompetentsikeskuse projektil juba olemas, siis küll leiab riik vajalikud summad 15protsendilise omaosaluse katmiseks. Oli kuulda ka seda, et projektile raha leidmise eest peaks võitlema Toompeal sinna Võrumaalt valitud rahvasaadikud. Võru linna kui Võrumaa kõige suurema ja mõjukama omavalitsuse otsus näitab, et nii Võrumaa kutsehariduskeskusel kui rahvasaadikutel on tükk peamurdmist, kuidas katta puuduolev rahastus. Kompetentsikeskuse projekt on nii palju väärt küll, et selle eest võidelda.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD