Menu

.      

Kaks meest põlesid Haanja vallas majja sisse

 Foto: Lõuna PäästekeskusTULEKAHJU ❯ Eile ennelõunal Haanja vallas Hämkoti külas puhkenud elumaja tulekahjus hukkus kaks vanemat meesterahvast.


„Pilt oli kole,” ütles esimesena sündmuskohale jõudnud Suhka vabatahtliku päästekomando juht Väle Prutt eile juhtunut kommenteerides. Tulle olid jäänud 60- ja 70aastane meesterahvas. Arvatavalt sai tuli alguse põrandale pudenenud suitsukonist, sest tuli oli alguse saanud põrandalt. Lahtist leeki 6 x 12 meetri suuruse põhjapindalaga elumajas polnud, aga kuumus oli ruumis juba üleval, mistõttu on tõenäoline, et tuli sai alguse varahommikul või eelmise päeva õhtul.


Foto: Lõuna PäästekeskusTulekahjust teatas kella 10.10 ajal hommikul naabrinaine ja sündmuskohast paari kilomeetri kaugusel asuva Suhka abikomando tuletõrjujad olid kohal mõne minutiga. Päästekeskuse teatel töötasid sündmuskohal lisaks Suhka vabatahtlikele päästemeeskonnad Võrust ja Vastseliinast ning Võru operatiivkorrapidaja. Põlenud ruume uurinud menetlusinspektori esialgsel hinnangul võis tulekahju alguse saada hooletust suitsetamisest. Suitsuandurit majas ei olnud.

Kustutus- ja päästetööde käigus leidsid päästjad maja lähedalt 76mm mürsu. Kohale sõitnud demineerijad võtsid leiu oma valdusesse, tuvastasid selle täpse margi ja hävitas mürsu lõhkamiskohas.

Sellel aastal on tulekahjudes hukkunud 43 inimest.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD