Menu

.      

Võrumaa Teataja mälumänguturniir (5. osa)

MÄLUMÄNG • Neljanda osa vastused: 1 – roos, 2 – Ventspils (Venta jõgi, pils – loss (läti k), 3 – Emerson Fittipaldi, 4 – Loebneri pendelkell, 5 – John Carpenteri „Halloween”.

Uued küsimused:

1. Teine maailmasõda tõi endaga kaasa miljoneid hukkunuid ja palju purustatud linnu. Teatavasti oli Poola pealinn Varssavi see linn, mis sai kõige enam kannatada. Mis linn oli aga järjestuses teine linn, mis väga palju kannatada sai?

2. See väga tuntud Ameerika poliitik on lisaks poliitilisele tegevusele silma paistnud ka filminäitlejana. Viimast küll pigem halvast küljest, sest 2005. aastal sai ta Kuldse Vaarika auhinna kui halvim näitleja. Muuseas, samas filmis sai Condoleezza Rice halvima kõrvalosatäitja Kuldse Vaarika nominatsiooni. Kellega on tegu?

3. „Ma tõesti arvan, et ta võib Michaelist (Jordan – toim) parem olla,” ütles USA korvpallilegend Charles Barkley just selle mehe kohta. Küsitav korvpallur mängib praegu NBA klubis Miami Heat, varem on ta mänginud Cleveland Cavaliersi ridades. Kes?

4. Just selle vulkaani purset 19. sajandi lõpus peetakse moodsa aja suurimaks looduskatastaoofiks. Mis vulkaan see on?

5. Missugust sarja peetakse Eesti esimeseks seebiooperiks ehk seebikaks?



Vastused saata hiljemalt teisipäeva, 16. oktoobri õhtuks. Vastuseid ootame e-postiaadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD