Menu

.      

Kunstnik Navitrolla maalis iseseisvusdeklaratsiooni vabale Võrumaale

Navitrolla värske taies „Võrumaa – mu Võlumaa”, mida saab alates järgmisest laupäevast imetleda Võrumaa Toidukeskuses.	 Foto: Võrumaa TeatajaNädala pärast avatava Võrumaa Toidukeskuse söögisaali on teinud kogu seina katva maali Võrumaalt pärit kunstnik Navitrolla, kes oli nõus Võrumaa Teataja lugejatega jagama maali sünnilugu. Järgneb intervjuu kunstnik Heiki Trolla alias Navitrollaga:

Kuidas tuli idee toidukeskusesse pilt maalida?

Navitrolla: Tunnistan puhtsüdamlikult, et minul pole sellist ideed kunagi olnud. Ideed sünnivad enamasti tegusate ja julgete inimeste peades. Ühel päeval ärkas Mart Timmi (Võrumaa Toidukeskuse rajaja, Jaagumäe talu peremees – toim) üles ja tal tuli selline idee. Õnneks helistas Mart kohe mulle ning istutas selle idee minu pähe, kus see õilmitsema ja arenema hakkas. Mardi peas oleks see ilmselt ära kuivanud ja midagi head poleks sellest välja tulnud. See on väga tark, kui kõiki oma ideid ise ellu ei vii. Võrumaa on paraku küllalt rikas inimestest, kes endal ise hambaid ka parandavad, aga pigem oleks vaja rohkem koostööd teha.

Kirjelda natuke maali sünnilugu – millal sellega pihta hakkasid, palju see aega võttis, kes tegemisel osalesid ja kas asi toimus Võrus? Miks sa ei maalinud otse seinale?

N.: Selle maali sünnilugu veereb väga varakevadisesse Portugali linna Lissabon. Olin seal koos elukaaslasega loomingulisel komandeeringul – täiendasime maalimise oskusi. Ja siis helistas Mart.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD