Menu

.      

Metsavenna talus püüti elektriga kala

Metsavenna talu peremees Meelis Mõttus sillal, mis viib peatselt valmiva ja taustal näha oleva kalatrepi juurde.   Foto: Võrumaa TeatajaSEIREPÜÜK ❯ Oktoobrikuu teisel nädal toimus Vaidva jõel Metsavenna talu juures kalade seirepüük, mille organiseerisid Eesti loodushoiu keskuse kalaspetsialistid. Kohalolnud Metsavenna talu peremees Meelis Mõttus ütles, et püük läks hästi korda ja selgus, et kalatrepi ehitusega polnud kadunud jõest need kalad, kes seal olid varem. Mõttusel oli kahju vaid sellest, et seoses ehitushangete venimisega ei saanud kalatrepp kalade liikumise ajaks veel valmis.

Püük toimus peatselt valmiva kalapääsu suudmes 100 meetri pikkusel lõigul. Kohal olid Eesti loodushoiu keskuse kalaspetsialist Jaak Tambets, magistrikraadiga kalauurija Rein Järvekülg ja paarkümmend Eesti Keskkonnaühenduste Koja liiget.

Kalauurija Rein Järvekülg Vaidva jões elektriga seirepüüki teostamas.     Foto: MEELIS MÕTTUS
Liikiderohkus üllatas kõiki kohalolijaid. Välja püüti 12 liiki isendeid: teib, võldas, harjus, luts, meriforell, jõeforell, hõbekoger, rünt, silm, trulling, haug ja tippviidikas. Kõige suurem oli kahe ja poole kilone meriforell. Peagi valmiv kalapääs võimaldab kõigil neil kaladel vabalt paisust üles-alla suunas liikuda. Mõned liigid jäid seekord nägemata, kuna veevool oli suur ja vesi küllaltki hägune.

VIDEO: Kalarände algus valmival kalatrepil Metsavenna Talus Võrumaal{jcomments lock}

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD