Menu

.      

Võrumaa Teataja mälumänguturniir (8. osa)

MÄLUMÄNG • Seitsmenda osa vastused: 1 – Hispaaniast pärit filmirežissöör Julio Medem; 2 – Louise Brooks; 3 – korvpall; 4 – surid Riigikogu liikmeks olemise ajal; 5 – Giffeni kaup tähendab, et majanduses on olukord, kus kauba nõudlus hinna tõustes kasvab.

Uued küsimused:
1. See väga omapärase nimega näitlejanna on pärit Ameerika Ühendriikidest. Tema eesnimi on tuletatud ühe Euroopa pealinna järgi. Perekonnanimi tähendab tõlkes organiseeritud kuritegevust ja oma perekonnanime sai ta oma Itaaliast pärit kasuisalt. Kes see näitleja on?


2. Kes Eesti heliloojatest on kirjutanud Eesti filmidele enim muusikat?


3. Missugune mittedemokraatlik riik liitus Eestiga samal päeval ÜROga?


Foto: INTERNET4. Pildil olev naine on võitnud medaleid nii maailmameistrivõistlustel kui ka Euroopa meistrivõistlustel. Korra on ta valitud ka Eesti aasta parimaks nais-sportlaseks. Kellega on tegu?


5. Mis kuupäev see oli, kui avati Viini kongress, Türgis seadustati ladina kiri ja samas loodi Euroopa inimõiguste kohus?

Vastused palume saata e-posti teel aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. hiljemalt teisipäeva, 6. novembri õhtuks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD