Menu

.      

Eetrisse läks esimene Rõuge TV uudiste otsesaade

Uudistesaade on otse-eetris. Kõik toimib! Laua taga saatejuhtid – Rõuge põhikooli õpilased Katri Kõva (vasakul) ja Liivika Koobakene (paremal). Foto: BIRGIT PETTAIUUS SAADE • Teisipäeva õhtul kella 19ks oli Rõuge noortekeskuses end valmis pannud Rõuge TV, kes tegi ajalugu, paisates internetis otse-eetrisse esimese uudiste otsesaate.

Otseülekandeid internetis on tehtud ka varem, tuues vaatajateni liikuva pildi näiteks Rõuge paadirallivõistluselt, „Haanja 100” rattamaratonilt ja maakonna meistrivõistluselt jalgpallis. Uudistesaatega aga stuudiost eetrisse minek oli esmakordne.

VIDEO:


Rõuge TV andis seekordses uudistesaates ülevaate aleviku tee-ehituse käigust, kus intervjueeriti vallavanem Tiit Tootsi, kes selgitas tee-ehituse tähtsust Rõuge inimestele ja rääkis, mida ehituse käigus ette võetakse. Sporditoimetus oli vutisõpradele ette valmistanud ülevaate tänavuste jalgpallimeistrivõistluste finaalist, mida kommenteeris Pait Priidik Pettai. Kuigi Rõuge tiim jäi Rantipolile alla ja pidi tänavu leppima teise kohaga, oli mäng siiski vaatamist väärt. Näidati huvitavaid väravalööke ja toodi mängu emotsioone vaatajateni. Lisaks sellele andsid saatejuhid Katri Kõva ning Liivika Koobakene vaatajatele ülevaate ka muudest kohalikest teadetest ja uudistest.

Stuudiosse oli üllatuskülalisena kutsutud ajakirjanik ja lastekirjanik Grethe Rõõm, kes rääkis oma kirjanikutee algusest, oma juba ilmunud raamatutest ja tulevikuplaanist seoses raamatute kirjutamisega. Järgmisena on Grethe Rõõmul plaanis kirjutada raamat, mis räägib koolist ja koolielust.

Otse-eetris toimus ka stuudiomäng. Aktiivsetelt saate vaatajatelt küsiti küsimus: millest rääkis Rõuge TV kõige esimene videoklipp aastal 2010? Õigesti vastanute vahel läks loosi Grethe Rõõmu viimane raamat „Tähtraamatu tagasitulek”, millele kirjanik kirjutas ka pühenduse. Auhinna võitis Linda L. Pruuli.

Rõuge TV tegi väga head tööd. Rõuge televisiooni viivad ellu noored ise, kajastades põnevamaid Rõuge valla sündmusi. Internetipõhine Rõuge TV alustas oma tegevust 20. septembril 2010.

20 PÄEVA ENIMLOETUD