Menu

.      

Viru-, Voore- ja Võrumaa

Selline lehekülg ilmus Viru Prospektis. Repro: VÕRUMAA TEATAJATänane Võrumaa Teataja läheb ajalukku. Tänases lehes ilmub Viru Prospekti, Võrust 250 kilomeetri kaugusel, 60 000 elanikuga Narvas ilmuva nädalalehe toimetuse koostatud lehekülg. Sama lehekülg ilmub ka Jõgeva maakonnalehes Vooremaa. Homses Viru Prospektis ilmub aga meie toimetuse koostatud lehekülg, kus jutuks Rõuge külje all asuv saunatalu.


Naljatledes on öeldud, et demokraatia sündis saunas (termis) umbes 2500 aastat tagasi. Eks siin ole tõetera sees, sest termid olid antiikajal kümblusasutused, millest kujunesid avaliku elu keskused. Kreekast levisid saunad Rooma, Euroopasse, Läänemere äärde ja peagi edasi üle Uuralitegi.
Samas on meil ja Narvas samad probleemid, mille kulminatsiooniks oli Võrus toimunud reedene miiting, kus nõuti üheselt mõistetava korra kehtestamist kontrolljoonel, mille piirilepingu allkirjastamisega taas tegeldakse. Kummaline, et poliitiku palk jookseb ka siis, kui praaki toodetakse ja maksumaksjad kannatavad.


Saagu need leheküljed läbi 14 kuu sillaks Narva, Jõgeva ja Võru vahel – see on meie eesmärk. Meie lugejaid ei tohiks kohutada, et Võru on Narvast veerand tuhande kilomeetri kaugusel ja Jõgeva täpselt poolel teel. Kaasmaalaste lehekülgedel pakutavad erinevad teemad peaksid neid vahemaid piltlikult öeldes lühendama.


Tänu Viru Prospekti tublile kollektiivile ja MTÜ-le Lead on meie kolme ajalehe Kaasmaalaste lehekülgedel paberlehe lugejate arv 50 000–100 000. Veebilugejate arvu ei julge ennustadagi.
Tere tulemast Kaasmaalase lehekülgede vahendusel sinasõbraks saama! 

Seotud lood

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD