Menu

.      

Võrumaa Teataja mälumänguturniir (12. osa)

MÄLUMÄNG • Eelmise osa vastused: 1 – Ragnar Klavan; 2 – arvestades, et ametlikult on maailmas umbes 200 riiki, on 14 riigi valitsusjuhid naised (lugesime õigeks ka 15); 3 – kaks valitsusjuhti: Angela Merkel (Saksamaa) ning Helle Thorning Schmidt (Taani), 4 – libadokumentaal, 5 – Eesti sügavuselt teine järv asub samuti Võrumaal – see on Väike-Palkna järv (tuntud ka kui lihtsalt Palkna) Paganamaal, mille sügavus on 32-34 meetrit.


Uued küsimused:
1. Missugune on maailmas kõige enam kordi tõlgitud dokument?


2. Küsitav naine on Eesti ajakirjanik. Ta on Tartu ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudi teadur ning ühe Eesti väikesaare ajalehe toimetaja. Küsitava ajakirjaniku perekonnanimi on üks osa küla nimest, kust ta pärit on. Kellega on tegu?


3. See Eesti päritolu filmioperaator on valitud Ameerika filmiakadeemiasse ja ta on seega ka üks neist inimestest, kes otsustab filmiauhinna Oscari saamise. Ta on koostööd teinud maailma tippnäitlejatega, näiteks Cameron Diaze ja Bruce Willisega. Tänavusel PÖFFil kuulub ta žüriisse. Kellega on tegu?


4. See tuntud heliteos kõlab ühe Eesti kultuurisaate lõpuloona ja on muuhulgas jõudnud ka maailmakuulsa muusikakriitiku Simon Reynoldsi muusikablogisse. Lugu on omapärane selle poolest, et loos kõlavad „sõnad” on lihtsalt häälikute jada ega tähenda otseselt midagi. Küsime loo pealkirja ja heliloojat.


5. Hiljuti kolmanda Vormel1 maailmameistritiitli võitnud Sebastian Vettel pole pärit rikkast perekonnast. Vastupidi, isa Norbert käis pidevalt sponsorite ustel koputamas ja abi palumas. Lähtuvalt sellest oli 12aastase Sebastian Vetteli võistluskombinesoonil just selle toote logo, mida noore poisi riietusel peeti väga kohatuks. Küsimegi, mis tootega on tegu?

Vastuseid ootame teisipäeva, 4. detsembri õhtuni e-postiaadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD