Menu

.      

Jüri Kaver: valmistume suurteks muutusteks

Jüri Kaver  Foto: ANDREI JAVNAŠANVõru linnapea Jüri Kaver räägib poliitikute palkadest, muutuvast liikluskorraldusest ja uue aasta tegemistest.


Võru linnavõim sattus viimastel nädalatel surve alla seoses sihtasutuste nõukogu liikmete palkadega. Milliseid järeldusi on märkimisväärse meediakaja järel tehtud?

Jüri Kaver: Kindlasti on iga valitsusjuht, minister, linnapea, vallavanem või firmajuht teinud otsuseid, mis ei ole populaarsed. Aga neid tehakse sellegi poolest, kuna arvatakse, et otsuse tegemata jätmisest tõuseks suurem kahju, kui see, mis avaldub ühe või teise poliitiku populaarsusreitingule.

Kahtlemata me arvestasime sellega, et opositsioon võtab nõukogu liikmete töö tasustamise üles ja võime olla rahul, et ennustasime õigesti. Me ei osanud aga ennustada, et kahe sihtasutuse nõukogu liikmete töö tasustamisest saab üleriiklik probleem. Tahtmata olla meedia suhtes ülekohtune, leian, et Võru puhul reageeriti üle.

Võimupoliitikute palgad on alati suur asi!

J. K.: Poliitiku palk on avalik ja konkreetne asi, mille pinnalt on teda väga lihtne rünnata. Hoopis raskem on hinnata inimese tööd, mida ta selle tasu eest teeb. Raske seetõttu, et ühest ja selget käegakatsutavat mõõdikut selle töö hindamiseks pole olemas. Kui organisatsioon areneb ja seal kõik toimib, siis võibki jääda mulje, et seal ei tehta ega peagi midagi tegema. Aga see ongi see töö – tagada, et kõik toimiks ja see ei tule niisama.

Ma pole populist ega arva, et inimesed peaksid töötama tasuta. Kas neile määratud palk on suur või väike, on suhteline ja ma möönan, et osade meelest see ongi suur. Samas on valijal õigustatud
ootus nõuda nii Kandle kui Võru spordikeskuse nõukogult täit pühendumist nende asutuste arendamisel.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD