Menu

.      

Võru linna toiduabi kasvab kaks korda

Pildil on näha toiduabipakid ühes Võru linnavalitsuse sotsiaaltööosakonna kabinetis enne laiali jagamist. Foto: Võrumaa TeatajaABI • Ajal, kui Punane Rist hoiatab Euroopat näljakriisi eest, kasvab Võrus toiduabi saajate arv, mistõttu tellib linn tänavu varasemast kaks korda suurema koguse Euroopa Liidu toiduabi.
Võru linn tellis Euroopa Liidu toiduabi möödunud aastal viie tonni jagu ja tänavu on planeeritud poole suurem kogus ehk kokku kümme tonni. „Tegime sellise tellimuse, kuna pensionärid küsivad,” kommenteeris suuremat kogust Võru linna sotsiaaltööosakonna juhataja Eve Breidaks. Tema sõnul on palju väiksema pensioniga pensionäre ja kui nad üksi elavad, siis ei tule nad abita toime.


Euroopa Liidu toiduabi hulka kuuluvad põhiliselt makaronid, neljaviljahelbed ja rapsiõli. Neid toiduaineid on jagatud toimetulekuraskustes peredele ja kui õnnestub saada suurem kogus, siis jagatakse lisaks pensionäride päevakeskuse kaudu. Erinevalt väiksematest omavalitsustest, kes Euroopa Liidu toiduabi kohe laiali jagavad, on Võru linnal seda võimalik hoida ja jagada vastavalt vajadusele. Erinevalt Viljandist pole Võrus jahu ja helbed riknema läinud.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD