Menu

.      

Kino Kannel – tosin aastat põnevaid filmielamusi

Heiki Kelp: „Tänu Eesti filmile on vaatajaskond oluliselt laienenud. Ootame huvitavat filmiaastat.” Foto:  JOOSEP AADERKINO • Kandle kino on Võru Kandle juures tegutsev kino, mis tähistas oma 12. sünnipäeva 7. jaanuaril. Filmide näitamisega on tegutsetud omafinantseeringu põhimõttel. See tähendab, et kõik kinoga seonduvad kulud kaetakse kinopileti müügist saadud tuluga. Võru linna toetus on selles mõttes kaudne – küte, ruumid jms. Praegu haldab kino Võru linna loodud sihtasutus Võru Kannel.


Kuidas kino Kannel alguse sai?


Kino stend. Foto: MAARJA KAIVKino Kannel sündis nii, et juhatuse liige Heiki Kelp leidis, et esiteks Võrus polnud kino ja teiseks oli Kandles suure teatrisaali kasutus ebaefektiivne. Niisiis tekkis 12 aastat tagasi Kandlesse kino. „Pole küll kõige parem saal kino jaoks – natuke suur on. Võru-taolisele linnale piisaks kuskil 150-kohalisest saalist, meie saali mahub aga 320 inimest,” räägib Heiki Kelp, „kui arvestada efektiivsust, on see muidugi õigustatud.”


Peab mainima, et 12 aasta jooksul on kinokülastajate arv olnud äärmiselt kõikuv. Mõne aasta eest oli aasta, mil Kandle kino külastas vaid 10 000 inimest. Väga heaks aastaks aga loetakse seni 2004. aastat, mil kinos käis 25 000 inimest. Eelmisel, 2012. aastal, külastas Kandle kino 12 000 inimest, mis on praegusel ajal igati normaalne. „Parim aasta oli kindlasti 2002. aasta, kui tuli välja „Nimed marmortahvlil”. Ainuüksi seda filmi käis vaatamas ligi 8000 inimest. Kahtlemata on see rekord,” ütleb Heiki Kelp.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD