Menu

.      

Kaitseministeerium remondib Nursi vana koolimaja katuse

Nursi külakeskuse hoone, mis saab kaitseministeeriumilt 45 000 eurot katuse vahetuseks.   Foto: Võrumaa TeatajaKATUSEVAHETUS • Kaitseministeerium remondib 45 000 euro eest Rõuge vallas Nursi vana koolimaja katuse, et võita elanike poolehoidu.


Asi tuli välja kolmapäeval Riigikogus, kui selle liige Sven Mikser küsis infotunnis, mis põhjusel remondib külakeskuse katust kaitseministeerium? „Palavalt soovides, et kõik Eesti külakeskused saaksid omale uued katused, ma siiski tean, et tavapäraselt ei tule selleks raha kaitse-eelarvest,” märkis Mikser.


Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles Mikserile vastates, et kuivõrd Rõuge valla elanikel on olnud Nursipalu kaitseväe harjutusväljaku rajamisele palju vastuseisu, nõustus ministeerium eraldama külakeskusele raha. „See teenib seda eesmärki, et meie riigikaitselised objektid saavad välja arendatud ja ka kohalik kogukond saab selliste objektide puhul seda toetust, mis kompenseeriks sisuliselt neid piiranguid, mis riigikaitselise objektiga paratamatult kogukonnas kaasnevad,” ütles Reinsalu.


Rõuge vallas asuva Nursi küla elanikud on olnud vastu kaitseministeeriumi plaanile suurendada Nursipalu harjutusvälja. Reinsalu sõnul tehti sarnast koostööd ka Muhu saarel, kui kaitsevägi rajas radari ja tegi korda selleni viiva avaliku tee. Vastates Mikseri küsimusele, kas sellised toetused on ka NATO klassifikaatori järgi kaitsekulu, kinnitas Reinsalu, et kaitseministeerium ei tee mingeid üldisi kohalike omavalitsuste investeeringuid, mis on lahus riigikaitseliste objektide rajamisest.

20 PÄEVA ENIMLOETUD