Menu

.      

Sel aastal saab Võrus uisutada kahel liuväljal

Laane tänava korterelamute hoovis olev uisuväli. Foto: KADRI NAGELTALVERÕÕMUD • Mitmeid aastaid tagasi oli igal talvel võimalik uisutamas käia linna poolt rajataval liuväljal nii Kandle aias kui ka Rannatare esisel platsil. Mängis mõnus muusika, väljak oli valgustatud ja huvilistele pakuti koguni sooja teed, kui külm näpistama hakkas. Kellel uiske polnud, sai need mõne krooni eest sealtsamast laenutada. Kahjuks ei pidanud linn enam vajalikuks uisuväljakut rajada.


Juba mitmendat aastat on nüüd võimalus linnarahval uisutamas käia Laane tänaval asuval liuväljal. Välja rajajaks on tubli pereisa Andres Vendelin, kelle eestvedamisel ja ASi Võru Vesi, ASi Võru Soojus ning päästeameti toetusel valmis uisuväli mitmendat aastat järjest. Huvilised saavad uisutama minna iga päev ja isegi õhtutundidel, sest väljak on kella 21ni valgustatud.


36x16 meetrine liuväli Kesklinna kooli hoovis. Foto: KADRI NAGELSel aastal on Võrus võimalik uisku katsetada ka Kesklinna kooli hoovis asuval 36x16 meetri suurusel väljal, mis on samuti kõigile avatud. Siiski soovitatakse linnarahval uisutama tulla pärast kella poolt kolme päeval, sest seni kasutavad uisuvälja koolilapsed kehalise tundides. Liuväljal saab sportida ka hilistel õhtutundidel, sest väljak on valgustatud pimedast kuni järgmise hommikuni. Mõlemaid uisuplatse võib külastada tasuta.


Linnalt uisuväljaku valmimise kohta küsides kinnitas viimane, et Kesklinna kooli uisuväli valmis koostöös Võru linnaga, aga vesteldes kooliga, tuli siiski välja, et liuvälja rajamise eest vastutas kooli majandusalajuhataja Margus Külm ning aitasid Võru päästeamet ning Võru Vesi.

20 PÄEVA ENIMLOETUD