Menu

.      

Raamatukogud: e-raamatute toetamine võib sulgeda maaraamatukogud

„E-raamat ei võta ruumi, ei kogu tolmu, pealegi on ta mõnus ajaviide ja reisikaaslane. Kindlasti hea abimees ja tark nõuandja välismaale siirdunud noortele, et mitte unustada oma emakeelt. Kuid maapiirkondade kesk- ja vanemaealiste põlvkond, kes on  kasvanud paberraamatu ajastul, ei ole valmis e-raamatuid vastu võtma,” arutles Võrumaa keskraamatukogu pearaamatukoguhoidja Ere Raag e-raamatu plusside ja miinuste üle.      Foto: Aivo RaidmaPROBLEEM • Võrumaa maaraamatukogude juhatajad kardavad, et riigi plaanitav e-raamatute suurenev toetamine võib vähendada nii inimeste lugemust kui ka väikesed raamatukogud üldse hingusele saata.


188 lugejaga Viitina raamatukogu juhataja Aive Leppiku sõnul suhtuvad külastajad e-raamatutesse skeptiliselt. „Kui raamat on näpu vahel, siis on ikka lugemise tunne,” ütles Leppik.
Ta lausus, et maakoha inimesed ei poolda e-raamatuid, kuna e-lugeri või tahvel-arvuti ostmine on inimestele suur lisakulutus. „Uue asja juurutamist võiks võtta ikka mõistusega ning aeglasemalt,” märkis Leppik.


Puiga raamatukogu juhataja Mare Noormaa leidis, et vanemate inimeste jaoks jäävad e-raamatud võõraks. „Samas peab e-raamatute kiituseks ütlema, et kui mul on siin (Puiga raamatukogus – toim) praegu umbes 15 000 raamatut ja ruumipuudus, siis e-raamatud ruumi selles mõttes ei võta,” ütles Noormaa.

20 PÄEVA ENIMLOETUD