Menu

.      

Tartu lennujaamas valitseb rahu ja vaikus

Värskelt avatud Tartu lennujaamas valitseb suurem osa päevast täielik rahu ja vaikus.     Foto: Võrumaa TeatajaLENNUJAAM • Kui kellelgi on soov intiimses keskkonnas ärikohtumist või koosolekut pidada, kirjatööd teha või koguni omaette mediteerida, siis pakub selleks suurepäraseid võimalusi Tartu uus lennujaam.

Eesti lennuakadeemia kõrval asuv uhke kaasaegne Tartu lennujaam seisab kui omamoodi ausammas Eesti lennundusele, mida viimase kuu aja jooksul tabanud üks tagasilöök teise järel: kõigepealt leidis rahvuslik lennufirma Estonian Air end üleöö pankrotiseisus, sellele järgnes tegevuse kokkutõmbamine lennujaamades ja lennujuhtimiskeskustes.

 

Lennujaama seina ääres seisab valgustatud plakat, millel on lauljanna Laura Põldveret meenutav tüdruku pilt ja kiri: „Tartu is romantic.”. Keset lennujaama ootesaali on väljas Estonian Airi stend. Aeg-ajalt pistab pea tagaruumi ukse vahelt sisse turvatöötaja ja tunneb huvi, mis teoksil.

Mõned aastad tagasi paarikümne miljoni krooni eest renoveeritud ning bravuurikalt avatud Tartu lennujaama käib praegu vaid üks lend päevas – pärastlõunal saabuv ja lahkuv Briti firma Flybe Helsingi lennuk. Kogu ülejäänud aja seisab lennujaam tühjana, mistõttu pakub ammendamatuid võimalusi eri liiki kohtumiste korraldamiseks. Lennujaamas on olemas inimestele ohtralt istmeid, piisavalt ruumi grupitöödeks ning samas on tasuta kiire traadita internetiühendus ja pidevalt köetavad ruumid.

20 PÄEVA ENIMLOETUD