Menu

.      

Antsla katlamaja täna-homme uuel küttel

Eile olid Antsla katlamaja juures OÜ Wetorex töömehed viimaseid seadmeid paigaldamas, tagaplaanil on näha uus hakkpuiduhoidla. Foto: Võrumaa Teataja VALMIMINE • Pärast ligemale pool aastat kestnud ehitustöid on Antsla katlamaja täna-homme valmis, et üle minna senise õlikütte asemel hakkpuiduküttele.

„Katel on sees ja kõik süsteemid paigaldatud,” kommenteeris katlamaja renoveerimise käiku eile Antsla vallavanem Tiit Tõnts, „jäänud on veel mõned väiksemad tööd.


Täna peaks toodama uude hoidlasse hakkpuit sisse ja homme toimuma esimene proovikütmine uue 900-kilovatise katlaga. Vallavalitsuse projektijuht Einar Rannit on välja arvestanud, et uuel küttel peaks katlamaja andma senisega võrreldes kolmandiku kokkuhoidu. Katlamaja kuulub vallale ja uuendusse investeeritud 50 000 eurot peaks end kolme aastaga tasa teenima.


Eile olid katlamaja juures askeldamas veel OÜ Wetorex töömehed, kes teostasid viimaseid montaažitöid. Katlamaja pidi valmis saama juba 20. detsembriks ja AS Eviko sai selleks ajaks üldehitustöödega ühele poole, ent katlamaja seadmeid tarninud OÜ Wetorex jäi tähtajaga jänni. Nii oli Antsla vallavalitsus sunnitud valmimise tähtaega pikendama kaheksa nädala võrra ehk 15. veebruarini. Tõenäoliselt nii kaua ei lähe ja katlamaja saab soodsama kütte peal käiku lasta juba sel nädalal. Ehitajad peavad olema tublid, sest iga viivitatud päeva eest kukub neile kraesse leppetrahv 128 eurot, lisaks tuleb ehitajatel kinni maksta järelevalvespetsialisti töötasu 1920 eurot kuus ning õli- ja hakk-kütte hinnavahe. Valla töötajad on arvestanud, et 15 840 eurot, mis vallal tuli lisatööde eest juurde maksta, saab valdavas osas viivisetrahvidega tasaarveldatud.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD