Menu

.      

Elektriautoga saab kõik asjad aetud ainult suvel

Haanja valla elanik Malle astub Ruusmäel elektriautost välja, et minna poodi süüa ostma. Foto: Võrumaa TeatajaSOTSIAALAUTO • Võrumaa omavalitsustel on elektriautod käes olnud kaheksa kuud ja aeg on teha esimesed kokkuvõtted. Selgub, et elektrimobiiliga saab asjad aetud küll, ainult et suvel. Talvisteks oludeks elektriauto ikka ei kõlba, räägivad auto igapäevased kasutajad, Haanja valla sotsiaaltöö spetsialist Marve Kõiv ja hooldustöötaja Taimi Kopli.

Salong jahedavõitu

„Ei tohi kiirustada,” võtab Marve Kõiv kokku oma mitme kuu pikkuse kogemuse elektriauto roolis, kui võtame Haanja vallamaja juurest suuna lõuna poole. Vaatamata sulailmale on ta end siiski soojalt riide pannud, sest auto salong on jahe.

Haanja valla sotsiaaltöö spetsialist Marve Kõiv elektriauto „lisavarustusega”: soojade riiete ja  kinnastega.   Fotod: Võrumaa Teataja
Ruusmäe sotsiaalmaja juures istub rooli taha Taimi Kopli, et sõita metsa sees elava üle 70aastase pensionäri Malle juurde, et tuua Malle poodi, võtta tema jaoks kooli sööklast toitu ja tuua naine tagasi koju. Malle nimelt eelistab elada metsa sees, ilma elektrita, peaasi et ei peaks oma isakodust lahkuma. Oma rahvapensioni ehk 134 euroga kuus ta ära ei elaks, mistõttu maksab vald kaks korda nädalas kinni tema lõunasöögi, hangib küttepuud ja aitab autoga poes käia. Malle-suguseid abivajajaid on vallas neli-viis inimest, kokku kasutab hooldustöötajate teenuseid vallas ligi 20 inimest.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD