Menu

.      

Võru linna värske sakslasest nõunik: Armusin Võrru esimesest silmapilgust

Oliver von Wolff Võru linnavalitsuse maja ees teisipäeval, oma teise töönädala algul. Foto: Võrumaa TeatajaPERSOON • Saksamaal sündinud ja valdava osa elust Saksamaal elanud ning seal infrastruktuuri- ja linnaarendusprojektidega tegelenud, ent eestlannast abikaasaga paar aastat tagasi Eestisse kolinud Oliver von Wolff asus läinud nädalal tööle Võru linnapea nõunikuna ja plaanib Võrru kolimist, sest erinevalt Tallinnast on Võru linnal eriline võlu.


„Minu ülesandeks on arendada Võru linna inimeste jaoks edasi ning luua lootust paremale tulevikule,” võttis von Wolff kokku oma eesmärgi Võru linna heaks töötades. Rääkisime Oliveriga inglise keeles, mida ta vabalt valdab. Järgneb intervjuu Võru linnapea Jüri Kaveri arendusnõuniku Oliver von Wolffiga.


Ajame Oliveriga juttu Võru linnas Leoki majas asuvas Muffini kohvikus, kus pakutakse värskest, Sõmerpalu tiikidest püütud forellist hõrgutavaid roogasid. Oliver alustab juttu sellest, kuidas ta 2006. aastal esimest korda Võrus käis. Juba siis mõtles ta, et selles linnas oleks tore elada.


Miks siin oleks tore elada?

Oliver von Wolff: Võrul on eriline võlu, eriti vanalinnal. Tallinna vanalinnast on kahju, sest see on uusehitistega ära rikutud. Siin on kõik veel alles. Mõtlen jätkuvalt, et siin oleks tore elada.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD