Menu

.      

Võrumaa Omavalitsuste Liidu avaldus

Tiit Tõnts, VOLi esimeesVõrumaa Omavalitsuste Liidu (VOL) laiendatud üldkoosolek kujundas ühise seisukoha ja võttis 1. veebruaril ühehäälselt vastu Võrumaa Omavalitsuste Liidu avalduse.


Tundes vastutust Võrumaa eest ja hoolides terve Eesti käekäigust, väljendame muret riigi institutsioonide tähelepanu nõrgenemise üle meie piirkonnas. Riigi kohalolu näitab praegu ja tulevikus piirkonna olulisust ning tugevust ja annab kindlustunde ka kohalikele ettevõtetele oma tuleviku planeerimisel. Riigi suhtumine piirkonna arengusse on eeskujuks nii kohalikele elanikele kui ka ettevõtjatele. Nähes selget igapäevast vajadust riigi pakutavate teenuste kättesaadavuse ja ka riigi poolt regioonile osutatava tähelepanu järele, peame oluliseks, et siin asuks ka tulevikus Eesti suurim väljaõppekeskus Kuperjanovi jalaväepataljon, kaitseväe ühendatud õppeasutuste lahingukool ning Lõuna-Eesti haigla, mis oma teenustega toetab nii kaitseväge kui ka maakonna elanikke.


Arvestades julgeoleku ja riigikaitse vajadusi peame oluliseks nende rahuldamiseks loodud struktuuride pidevat kohalolu ning aitame igati kaasa nende tegevusele ja arengule. Nursipalu harjutusvälja nõuete- ja vajadustekohane arendamine on kehtestatud üldplaneeringus kajastatud Sõmerpalu valla territooriumil. Samuti on riigikaitselise tegevuse tarbeks vajalikud tegevused toimunud Võru valla territooriumil. Ootame maakonna tervikliku arengu huvides samasugust koostöövaimu ka Rõugelt. Tunnustame omavalitsusi, kes on seda tahet üles näidanud ja tõstame esile Rõuge valla tahet kõrvaldada üldplaneeringu puudumisest tingitud takistused valla territooriumile jääva riigikaitsemaa sihipärasel kasutamisel ning arendamisel.


On selge, et Võrumaa areng sõltub ennekõike meist endist ja tahtest, mida suudame üles näidata riigile oluliste eesmärkide saavutamiseks, antud juhul ka meie endi julgeoleku ning heaolu kasvatamisele suunatud sammude astumiseks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD