Menu

.      

Korteriühistud peavad Navitrolla-algatust raharaiskamiseks

Võru linna ainus KredExi toetusel rekonstrueeritud maja oma seina peale Navitrolla kaelkirjakut või sebrat ilmselt ei saa – nii elanikud kui ka korteriühistu esimees Evi Lipmeister ei pea algatust mõttekaks.   Foto: AIVO RAIDMAPROJEKT • Võru linna korteriühistud ei pea linna pakutud Navitrolla pilte praktiliseks ja leiavad, et raha tuleks kulutada pakilisemate asjade peale. Linnapea Jüri Kaver selgitas omakorda, et tegu on üksnes linna välja käidud võimalusega ja tema meelest on Võru linnas erinevatele algatustele alati keegi vastu.


Eesti Korteriühistute Liidu Võru büroo juhataja Margus Toom lausus, et idee maalida maja seinale Navitrolla maal, on läbi mõtlemata. Ta märkis, et kortermajade puhul on oluliselt pakilisemaid ja praktilisemaid tegevusi, mida ette võtta. Viimase all pidas ta silmas näiteks hoovialade korrastamist ja majade soojustamist, sest enamik Võru linna kortermaju on soojustamata. „Seda võiks võrrelda näiteks sellega, et paneme töötule keset külma talve välismaise jope selga,” ütles Toom.

Idee maja seina pildiga kaunistada polegi Võrumaal nii uudne asi – juba aastakümneid tagasi tehti see asi ära Osulas. Praegu asub selles majas Osula perearstikeskus.	 Foto: MAARJA KAIV
Margus Toome arvamusega nõustus korteriühistu Kreutzwaldi 54a juhatuse esimees Maie Thal, kes lausus, et kui linna üldilme on võrdlemisi vilets, pole mõtet ka pilte seintele maalida. Thali sõnul tuleks korrastada näiteks teesid, võtta midagi ette lagunenud majade ja hoovialadega.


Võru linnapea Jüri Kaver, kes on palju kõneainet tekitanud projekti eestkõnelejaid, ütles omakorda, et hindab kõrgelt asjalikku kriitikat. „Aga mul ei ole midagi peale hakata kriitikaga, nagu näiteks kallis, raharaiskamine, ebapraktiline jne. Sellised väited ilmuvad välja alati – ükskõik missuguse objekti puhul,” täiendas end Kaver.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD