Menu

.      

Võru linnapea on „kahvlis”

Kas oma tähelepanematuse või advokaadi vea tõttu on Võru linnapea enne kohalikke valimisi sattunud „kahvlisse”, kust tal on väga raske välja tulla.


Pealtnäha algas asi lihtsast asjast: rahandusministeerium trahvis Jüri Kaverit möödunud aastal 600 euroga selle eest, et Kaver linnavalitsuse juhina ei korraldanud asju nii, et linna tänavapuhastushankes oleksid olnud kaasatud kõik soovi avaldanud pakkujad. Tartu maakohus andis vaidluses õiguse Kaverile, kuna Kaver eraisikuna ei saa vastutada ametiasutuse ehk linna hankekomisjoni otsuste eest.


Rahandusministeerium trahvis Kaverit kui eraisikut ja trahviotsuse vaidlustas kohtus Kaver kui eraisik. Linnavalitsus polnud sellesse vaidlusse kaasatud ja see asjaolu toodi mitmel korral välja 18. veebruaril toimunud kohtuistungil Võru kohtumajas. Sama istungi lõppedes ütles linnapea Jüri Kaver, et maksis oma kohtukulude eest ise. Sama kinnitas linnavalitsuse esindaja Marianne Mett. Linnavalitsuse rahandusosakonna juhataja Kerstin Tammjärv kinnitas, et linnavalitsus pole tasunud ühtegi Jüri Kaveri ja rahandusministeeriumi kohtuasjaga seotud arvet. Seda kummastavam oli kohtu väide, et kohus ei saanud hüvitada Kaverile advokaadikulusid summas 1270,64 eurot, kuna kulude arve ei olnud esitatud mitte Jüri Kaverile, vaid Võru linnavalitsusele. Kohtule advokaadi poolt esitatud dokumentide kohaselt tasus arve eest 14. veebruaril Võru linnavalitsus. Kohus polnud nõus nende dokumentide koopiaid Võrumaa Teatajale väljastama enne otsuse lõplikku jõustumist, aga seni pole miski andnud põhjust kahelda kohtu edastatud sedalaadi informatsiooni õigsuses.


Kui kohtu info tõele vastab, siis on antud asjas jaganud valeinfot nii Jüri Kaver kui ka Võru linnavalitsuse esindajad. Tegemist pole praegu sukkpükstega, mille eest tasuti asutuse pangakaardiga ja mille pärast pidi ameti maha panema Rootsi valitsuse liige. Küsimus on 1270,64 euros, mis on kolmandiku võrra kõrgem kui Eesti keskmine kuupalk.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD