Menu

.      

Pokkbinderi menetlusdokumendid

Võru linnavalitsus on asunud finantseerima linnapea ja advokaadi kahtlase väärtusega tehinguid, mistõttu tuleb linnavolikogul võtta linnapea tegevus terase vaatluse alla.


Tavapäraselt kaasavad omavalitsused advokaate suurtes ja olulistes kohtuasjades, näiteks nagu teeb Misso vald kohtuvaidluses autovedajate organisatsiooni ERAAga. Võru linnale esitatud arvetest ja nende tasumisest tuleb välja, et Võru linnal on piisavalt raha, et maksta kallile pealinna advokaadile lihtsalt jutuajamiste juures osalemise eest. Linnale esitatud arvest tulevad välja lausa kurioosumid, näiteks „Pokkbinderi menetlusdokumendid. Nõupidamine linnapeaga”. Mis on pokkbinderi menetlusdokumendid, mille eest tuleb Võru linna maksumaksjal mitusada eurot välja käia, pole Võru linnavalitsus vaatamata järelepärimisele kommenteerinud. Niisamuti pole saabunud kommentaari, miks on nende dokumentide ja linnapeaga nõupidamise jaoks vaja palgata pealinna advokaati. Õigus näib olevat linnavolikogu liikmel Toomas Pauril, kelle arvates on tegemist fiktiivse arvega.


Võru linnavolikogu liige Toomas Paur tutvus Võru linnavalitsusele Lextali advokaadibüroost esitatud arvega. Kui Paur nägi, et advokaadibüroole on raha makstud nõupidamise eest bussifirma Sebe esindajaga, võttis ta ühendust bussifirma kohaliku esindaja Aare Kauriga ja selgus, et mingit sellist nõupidamist Sebe esindajaga pole olnud ei Võrus ega Tallinnas. Võru linnavalitsus ei ole pärast möödunud nädalal esitatud järelpärimist kommenteerinud, miks oli vaja pensionäride tasuta bussisõiduks palgata kallis pealinna advokaat. Võru linnavalitsusel on olemas juriidiline osakond ja nagu selgus Jüri Kaveri kohtuvaidluses rahandusministeeriumiga, lahendab juriidiline osakond ka kõige keerukamaid ülesandeid, näiteks esindab linna hankemenetlustes.


Küsimusi tekitab Võru linna vaidlus Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega, mis on märgitud ära advokaadibüroo Lextal linnale esitatud arvel, aga millest pole vähemalt avalikult mitte midagi räägitud ja mida linnavalitsus pole samuti kommenteerinud.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD