Menu

.      

Siit ja sealt Euroopa nurgast lumisesse Antslasse kokku

Comeniuse külalised ja nende võõrustajad pärast aktust. Foto: MERLE PAATKÜLALISED • 19. veebruari hilisõhtul peatus Antsla gümnaasiumi väravas buss rahvusvahelise seltskonnaga – 22 õpetajat ja 23 õpilast üheksast koolist üle kogu Euroopa. Külalisi olid vastu võtmas 21 peret Antslast ja selle ümbruskonnast. Algas järjekordne projektikohtumine. Nimelt osaleb Antsla gümnaasium kaks aastat (2012–2014) kestvas Comeniuse projektis, mille teemaks on „Tervislike eluviiside tähtsus teismeliste seas erinevates Euroopa riikides”. Koostööpartneriteks on kümme kooli üheksast Euroopa riigist: Saksamaa, Eesti, Poola, Hispaania, Itaalia, Ungari, Leedu, Türgi ja Rumeenia, kes on kõik esindatud kahe kooliga. Esimene kohtumine toimus eelmise aasta novembris Saksamaal Viersenis, nüüd oli siis teatepulk Antsla käes.


Õpetajad kümnest partnerkoolist Antsla vallamaja ees.  Foto: MERLE PAATProjekt näeb ette, et õpilased majutatakse peredesse. Tänu tänapäeva tehnilistele võimalustele ja eelkõige sotsiaalmeediale olid võõrustajad oma külalistega juba varem suhelnud ning saabujaid tervitati kui vanu tuttavaid.


Projekti põhieesmärk on tervislike eluviiside edendamine teismeliste seas, kuid sellega kaasneb ka erinevate kultuuride, keelte ja koolisüsteemide tundmaõppimine. Iga tegevus ja projektikohtumine lisab uut väärtust nii õpilaste kui ka õpetajate kogemuspagasisse. Kolm päeva Antslas möödusid ühiste tegevuste tähe all ning emotsioone ja teadmisi koguti kuhjaga.


20 PÄEVA ENIMLOETUD