Menu

.      

Võru kesklinna libedus nõuab ohvreid

Koht Vabaduse tänaval, kus koolitüdruk teisipäeval oma pea lõhki kukkus.	    Foto: Võrumaa TeatajaJÄISED TEED • Võru kesklinn on küll väike ja armas, ent ometi jäävad kinnistute omanikud lume- ja jäätõrjega hätta. Teisipäeval kukkus koolitüdruk Vabaduse tänaval kesklinna Konsumi vastas kõnniteel oma pea lõhki. Eile oli õnneks libedale lõigule sõelmeid puistatud.


Kinnistusraamatu andmetel kuulub Vabaduse tänaval Leoki poega piirnev kinnistu osaühingule Lõunalaenud. Sellele krundile plaanis kunagi oma hoonet Hansapank. Linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Marianne Mett ütles, et tulenevalt linnakodanike kaebustest on tehtud nimetatud kinnistu omanikule korduvalt märkusi, aga sellest on vähe abi olnud. Mett lisas, et linn on ise kasutanud ühiskondlikult kasuliku töö tegijaid hooletute omanike kinnistutega piirnevate kõnniteede puhastamisel ja liivatamisel. Viimati tehti osaühingule Lõunalaenud märkus teisipäeval, kui tüdruk oma pea lõhki kukkus.


Lõunalaenude kõrval asuva Leoki poe esine on seevastu lausa piinlikkuseni puhtaks pühitud, mistõttu on kahe kinnistu vahel suur kontrast. Leoki poe kojamees on rääkinud, et vahetevahel kannab ta olude sunnil hoolt ka naaberkinnistu eest, kuna tal on lumes või jääl ukerdavatest inimestest kahju.


Lõuna-Eesti haigla teatel pole viimastel nädalatel libedusega seoses erakordselt palju inimesi arsti poole pöördunud. „Viimastel nädalatel on esinenud mõned luumurruga lõppenud kukkumised, kuid mitte massiliselt,” teatas Lõuna-Eesti haigla kommunikatsioonijuht Ave Abel, „tegemist on tavapärase kevadega, mil kõnniteed on libedad.”


Paraku ka viirused


Libedate tänavate kõrval teeb haiglale muret viirushaiguste levik, mistõttu teatab Lõuna-Eesti haigla oma Facebooki kodulehel, et kel vähegi võimalik, võiks lähedaste haiglasse vaatama tuleku edasi lükata. Külastuspiirangut tuleks eelkõige silmas pidada siis, kui juba endal on ilmnenud haigustunnused või kui viirushaigusse nakatunuga kokku puututud. Kui lähedase külastamine on möödapääsmatu ning külastaja ise ei ole viiruses, palub haigla osakonda sisenedes järgida kehtestatud hügieenireegleid – kindlasti desifintseerida käsi enne lähedasega kohtumist ja pärast osakonnast lahkumist.

20 PÄEVA ENIMLOETUD