Menu

.      

Oma leib, oma sõir … nüüd ka oma kino!

Järve talu peremees Nikolai Mehilane ja perenaine Valentina Mehilane on abielus olnud 49 aastat. Foto: VÕRUMAA TEATAJA  VÕITJA • Kui Võru Polari buss ringiga Järve talu juurde jõudis, oli peremees, väga pikaaegne Võrumaa Teataja tellija ja lugeja, Nikolai Mehilane juba õues ning majatrepil ta Võru Polari juhatajalt Vello Vijardilt loosiga võidetud kodukino vastu võttiski. Häid kinoelamusi!

Toas katsid taluperenaine Valentina ning tütred Margit ja Heili kiiresti laua, ainult kahe aasta ja seitsme kuu vanusele Timonile kippus keset saginat nutt peale ja pilditegemine ka talle ei meeldinud, kuid küllap meeldib talle edaspidi vanaisa süles kino vaadata.

Laual oli omaküpsetatud krõbeda koorikuga pehme leib, ilus omatehtud kollane köömnetega maitsev sõir … Ja nagu ütles taluperenaine Valentina: „Kõik on ise tehtud ja materjal on ka omast talust.”

Nikolai Mehilane (vasakul) võtab kodutrepil Võru Polari juhilt Vello Vijardilt vastu kodukino. Foto: VÕRUMAA TEATAJATaluperemees, viiekordne vanaisa Nikolai sõnas, et jah – talu juurde kuulub mitukümmend hektarit põllumaad, on metsa, on lehm ja kanad … Nii et kõik on tõesti omast talust võtta.
Kõige rohkem paneb Nikolai Mehilast, pedagoogi ja koolijuhti, muretsema olukord, mida kuulis hiljuti ühest raadiointervjuust, kus öeldi, et ühes Austraalia linnas teatakse olevat 17 Võrust pärit inimest. „See fakt, et ainuüksi ühte Austraalia linna on sattunud väikesest Võrust 17 inimest, tähendab, et peab olema ikka midagi hirmsat juhtunud, et sünnimaalt muudkui minnakse ja minnakse ja minnakse …,” ütleb 40 aastat Obinitsas hariduspõldu ja nüüd 14 aastat talumaadel toimetanud mees tõsiselt ning lisab siis rõõmsamalt, et oma lapsed on kõik Eestimaal ja leiavad alati aega kodutallu appi tulla.

Kui jutt lehelugemise peale läheb, siis ütleb väikeettevõtjast tütar Margit, kes aitab emal leiba ja sõira teha, et lehes võiks olla rohkem juttu maaettevõtlusest. Ta lisab naljatades, et nüüd, kus kodukino olemas, tuleb garaaž tühjaks teha ja külarahvale kino näitama hakata.

Järve talu toredal perel on oma leib, oma sõir … nüüd ka oma kino ja saab hakata rahulikult ette valmistama taluperemehe-perenaise Valentina-Nikolai kuldpulmadeks järgmisel aastal.

• Võrumaa Teataja internetiväljaande loetavus: 2013
Unikaalseid lugejaid kuus    55 244
Unikaalseid lugejaid päevas    1973
Keskmine külastatavus kuus     307 300
Keskmine külastatavus päevas    10 975

20 PÄEVA ENIMLOETUD