Menu

.      

Haanja valla sotsiaaltöötaja kaotas töö raha omastamise tõttu

Haanja valla sotsiaaltöötaja Marve Kõiv vallamaja juures elektriauto roolis tänavuse aasta jaanuari lõpus, mõned nädalad enne töölt lahkumist. Foto: Võrumaa TeatajaSIGADUS • Haanja valla sotsiaaltöötaja jäi vahele teiste isikute eest allkirja panemise ja nende raha võtmisega ning kaotas selle tõttu töö.

Haanja vallavanem Jüri Gotmans ütles, et valla sotsiaaltöö spetsialist Marve Kõiv omandas kokku kuue inimese raha summas 192,60 eurot. Kõiv, kes töötas sotsiaaltöötajana alates 2010. aastast, pani raha kõrvale perioodil 2012. aasta kevadest kuni 2012. aasta detsembrini. Gotmans ütles, et Kõivul võimaldati veebruari lõpus töölt lahkuda vastastikusel kokkuleppel omal soovil. Kõivule tehti ettepanek kirjutada lahkumisavaldus, märkis Gotmans. „Politseid on asjast teavitatud,” ütles Gotmans. Politseiameti esindaja teatel pole aga politseile selle juhtumi kohta avaldust laekunud.

Marve Kõiv ise raha kõrvalepanemist ei kinnita. „Tulin ära ilusasti ja viisakalt,” ütles ta. Kõiv ütles, et tuli Haan-ja vallast töölt ära veebruari keskel. Rohkem ei soovinud ta seda teemat kommenteerida.

Asjast ei soovi rääkida ka Marve Kõivu endised kolleegid, Haanja valla sotsiaaltöötaja Maie Kalnapenkis ja sotsiaalhooldustöötaja Taimi Kopli.

Võrumaa Teataja toimetusega ühendust võtnud inimeste väitel Kõiv siiski võttis endale oma hoolealuste tarbeks mõeldud raha. Näiteks rääkis üks helistaja, kes soovis jääda anonüümseks, et Kõiv oli tema eest kirjutanud vallavalitsusele avalduse 30eurose transporditoetuse saamiseks ja selle toetuse ka välja võtnud, ilma et inimene ise sellest midagi teadis. Muidu oli Marve olnud tubli, käinud vanurite ja laste pool, aga möödunud aasta lõpus läbi viidud audit tuvastas, et raha oli kõrvale pandud.

Haanja vallavanem Jüri Gotmans kinnitas, et vallas viidi tõepoolest läbi sisekontrolli audit, mis tuvastas, et teatud isikutele, kellele oli toetus ette nähtud, polnud raha välja makstud. Selle tuvastas Gotmansi sõnul teine sotsiaaltöötaja, kes suhtles isikutega, kes oleks pidanud raha saama, aga seda ei saanud.


Toetused olid välja makstud sularahas ja nende kättesaamiseks oli võltsitud allkirja. Tegemist oli ühekordsete toetustega nagu jõulutoetused, suvine küttepuude toetus ja veel mõned toetused abivajajatele, rääkis Gotmans. Ta ütles, et Kõiv oli ise tunnistanud, et pani teiste inimeste eest ise allkirju, aga oli unustanud neile raha ära viia.

20 PÄEVA ENIMLOETUD