Menu

.      

Ettevõtlik Võru vald: Edu valem: head spetsialistid + raske ja sihikindel töö + õnn

Uus liimitud komponentide tootmise liin. Pildil on töötajad Ainar Musto ja Tiina Kuslapuu.     Fotd: ERAKOGUSaetööstuse sisevaade. Foto: ERAKOGUKui kultuurimajas vabariigi aastapäeva künnisel toimunud maavanema vastuvõtul Võrumaa silmapaistvamatele inimestele ja ettevõtetele tunnustust jagati, siis kutsuti teiste seas lavale ka ASi Barrus esindajad. AS Barrus pälvis kõrgeima ettevõtlusele suunatud tiitli – Võrumaa ettevõtluse suur vedur 2012 aunimetuse.


20 aasta jooksul kolm algust


ASi Barrus tegevusajaloole tagasi vaadates võib öelda, et 1993. aasta novembris asutatud firmal on oma eluea jooksul olnud kolm algust. Kuigi praegune juhatus liige Janar Tammjärv on liiga noor, et mäletada algusaastaid, võib ta kinnitada, et nii nagu mujalgi Eestis, alustati ka siin äri vanaraua nime vääriva tehnikaga ja oma kapitaliga. „See oli selle ajajärgu ja maanurga saatus, väliskapital kartis seda regiooni,” räägib Tammjärv.

Liimitud komponentide tehase sisevaade. Foto: ERAKOGU
Esialgne ülesanne oli vanaraua töölepanek ja sellega võimalikult täpse töö tegemine. Peamine äriidee oli liimpuitkilbi tootmine mööblisektori tarbeks. Edasi üritati liikuda puidu väärindamisele ja alustati mööbli valmistamisega. Esialgu toodeti ainult Eesti turule, aga kuna täispuitmööbel oli 1990. aastate trend ka Taanis, siis jõuti peagi ka sellele turule.

Seotud lood

20 PÄEVA ENIMLOETUD