Menu

.      

Suusahooaeg lasteaias Sõleke

Väikesed suusatajad Sõlekesest. Foto ERAKOGUVÄIKESED SUUSATAJAD • Viimaste aastate lumised Eestimaa talved meelitavad üha rohkem inimesi suusaradadele. Liikumine värskes õhus loob hea enesetunde ja annab tugeva tervise. Lasteaed Sõleke kuulub tervist edendavate lasteaedade võrgustikku ja kuue-seitsmeaastaste laste liikumistegevuse prioriteediks talvel on suusatamise algõpetus.

Suusatundidega alustas Sõlekeses 2010. aasta talvel tollane liikumisõpetaja, noor suusaneiu Kertu Saarepuu. Tema ettepanekul leidis lasteaed võimaluse 12 kvaliteetse suusakomplekti (Fischeri suusad, saapad, kepid) ostmiseks, sest väga vähesed lapsed omasid suusatamiseks vajalikku varustust. Lapsed olid vaimustuses – nad omandasid suusatamise algtõed ja oskused professionaalse suusataja juhendamisel. Harjutati Kubja suusaradadel: õpiti tasakaalu suuskadel ja kukkumisest püstitõusmist, vahelduvatõukelist suusasammu ning paaristõukeid, mäkketõusu ja laskumist. Suusatundidest ei tahtnud ükski laps puududa. Mis veel lastest rääkida, isegi õpetajad meelitas Kertu suusarajale!

Ülemöödunud aasta talvest jätkab lastele suusatamise algtõdede tutvustamist liikumisõpetaja Elo Meier ja lapsed ootavad suure elevusega suusatunde. Laste suusahuvi köidab ka vanemaid – nii mõnigi pere on ostnud uued suusapaarid ja hakanud koos lastega suusaradadel käima. Vanemad on aidanud ka transpordiga Kubjale ja Haanjasse, toetanud igati laste huvi suusatamisoskuste omandamisel.

Sel aastal jagas lastele kasulikke nõuandeid võistlusteks valmistumisel Mammaste tervisespordikeskuse klubi Põlva Serviti laste ja noorte laskesuusatamise treener Marek Parksepp. Aitäh!

Talvega omandatud suusatamisoskuse proovilepaneku kõrghetk on märtsi keskel, kui Haanjas toimuvad „Suure Munamäe mängud”. Mudilaste suusasõidust vaba sõidutehnikaga ühisstardist võtavad kuue-seitsmeaastased lapsed osa juba kolmandat aastat järjest! Igal aastal on ka paljud emad-isad tulnud lapsi ergutama ja neile kaasa elama.

Laste eneseusk ja eduelamus peegelduvad nende rahulolevatelt nägudelt finišis – ühe väärt oskuse algtõed on omandatud. Saadud diplom leiab auväärse koha pere elamises ja šokolaadimedal on nagu päris. Ka vanemate pilgud on kõnekad – nad on uhked ja õnnelikud laste saavutuste üle ning tänulikud õpetajale.

Taas on üks suusahooaeg lasteaias Sõleke lõpule jõudnud.{jcomments off}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD