Menu

.      

Avatud uste päev Võrumaa kutsehariduskeskuses

Turismi- ja toitlustuskorralduse esimese kursuse õpilased pakkusid külalistele kehakinnituseks kringlit ja morssi. 	    Foto: BIRGIT PETTAIKUTSEKOOLIGA TUTVUMINE • Reedel, 5. aprillil olid Võrumaa kutsehariduskeskuse uksed avatud kõikidele huvilistele. Peamised osavõtjad olid kaheksandad, üheksandad ja abituuriumi klassid. Toimusid erinevad töötoad ja tutvustavad ekskursioonid.

Avatud uste päev algas peamajas registreerimisega. Osavõtjate arv küündis 100 inimeseni. Kokku oli esindatud 12 erinevat kooli: Põlva keskkool, Osula põhikool, Võru 1. põhikool, Põlva ühisgümnaasium, Võru Kesklinna gümnaasium, Kääpa põhikool, Varstu keskkool, Sõmerpalu põhikool, Krootuse põhikool, Orava põhikool ja Võru täiskasvanute gümnaasium. Kõige kaugemalt oli tuldud Rannu keskkoolist.

Turismi töötoas oli võimalus end proovile panna nõude tundmise oskustega. Foto: BIRGIT PETTAITöötoad toimusid seitsmes erinevas valdkonnas:  turism, puit, metall/mehhatroonika, IT, äri, ehitus ja lapsehoidmine. Kõige enam pälvisid huvi IT, äri ja lapsehoidmise töötoad. IT töötoas, kus oli osavõtjaid kokku 33, toimus loeng sotsiaalmeedia mõju teemadel. 29 osalejaga äri töötoas tutvustati erialasid loengu stiilis. Turismi töötoas tehti turismimänge, volditi salvrätte ja kontrolliti lauanõude tundmise oskusi.

Tehnomajas leidsid aset ehituse töötuba koos loenguga ja praktilise tegevusega lapsehoiu töötuba. Lisaks sellele veel puidu, metalli ja mehhatroonika töötoad, kus tutvustati seadmeid ning masinaid, millega nendel erialadel tuleb kokku puutuda.

Kuna kaheksandad klassid olid tulnud avatud uste päevale karjääriõpetuse tunni raames, siis neile sobis hästi karjääriinfotuba, kust oli võimalik saada infot koolis õpetatavate erialade kohta ja karjäärialast nõustamist. Tehti ka kutsesobivusteste.

Kaheksandate klasside õpilased tegid karjääriinfotoas kutsesobivusteste. Foto: BIRGIT PETTAIÜheksandate klasside ja abituuriumi õpilased olid avatud uste päevale tulnud juba kindlate huvidega. „Konkreetse huviga õpilasi oli väga palju,” kinnitas Võrumaa kutsehariduskeskuse psühholoog-nõustaja Elin Tammsalu.

Lisaks töötubadele toimusid ka tutvustavad ekskursioonid pea- ja tehnomajas ning ühiselamutes.
Põhiharidusejärgsetele õppekavadele kandideerijatele toimub dokumentide vastuvõtt tööpäeviti 17. juunist 16. juulini kooli peahoones kella 9–15. Vastuvõtukatsed toimuvad 17. juulil kell 11 ja vabadele kohtadele 7. augustil kell 11.

Keskharidusejärgsetele õppekavadele ja rakenduskõrghariduse õppekavadele kandideerijatele toimub dokumentide vastuvõtt tööpäeviti 25. juunist 6. augustini kooli peahoones kella 9–15 või sisseastumise infosüsteemi (www.sais.ee) vahendusel. Vastuvõtukatsed toimuvad 7. augustil kell 11.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD