Menu

.      

Pommipaanika Võrus

Päästjad ja politseinikud on Kooli tn 3 maja ümber piiranud, pommirühma liikmele aidatakse ülikonda selga.      Foto: Võrumaa TeatajaSUUR JAMA • Eile keskpäeval sulges politsei Maxima poe vastas oleva Kooli tee 3 kortermaja ümbruse ja Tartust kohale saabunud pommirühm tegi „kahjutuks” kohvri.

Sõna „kahjutuks” on jutumärkides seepärast, et tegelikult kahtlusaluses kohvris pommi ei olnud. Kohvri avanedes pudenesid sealt välja rõivad.

Päästeameti kinnitusel oli tegemist reaalse ohuolukorraga. Häirekeskusele teatati, et Võru linnas Kooli tänavas asuva maja otsa juures on maas kohver, märkis Lõuna päästekeskuse esindaja. Leiti kohvri omanik, kes oli selle eelmisel päeval koos vanade riietega suurde prügikasti visanud. Ta oli nõus ise kohvri avama, kuid kuna demineerijad olid jõudnud Võrru, siis tehti seda koos, märkis päästekeskuse esindaja.

Asi nägi eile päeval Kooli tänaval välja nii, et kohale olid saabunud nii politsei, kiirabi kui ka päästekomando autod. Lisaks neile veel päästjate pommirühma buss Tartust. Politsei piiras kogu Kooli tn 3 elumaja ümbruse lindiga ja juurde kedagi ei lastud. Pommirühma liige ajas omale pommiülikonna selga ning läks koos kaitsekilbi ja konksuga kohvri juurde. Ta avas kõigepealt ettevaatlikult kohvri lukud, läks veidi eemale ja tegi siis konksuga kohvri lahti.

Üks juures olnud Kooli tn 3 kortermaja elanik rääkis, et oli tahtnud ise kohvri avada, aga talle öeldi, et seda pole mõtet teha, sest pommirühm on juba Tartust teel. Üks teine samas elav mees rääkis, et oli aknast näinud pühapäeval, kuidas üks Võru varjupaiga elanik oli selle kohvri võtnud prügikastide juurest. Üks inimene hakkas selle peale pragama ning asotsiaal jättis kohvri maja seina äärde ja läks minema. Eile oli kohvrit maja seina ääres märganud üks autoga mööda sõitnud majaelanik, kes helistas häirekeskusse.

PILDIGALERII

20 PÄEVA ENIMLOETUD