Menu

.      

Võru päästjad sõidavad välja 60 sekundiga

Võru päästekomando kolmanda valvevahetuse koosseis. Vasakult: päästja Olev Puusepp, juhtivpäästja Olev Kängsepp, meeskonnavanem Raini Vaarask, päästja Raul Juur ja juhtivpäästja Aivar Otsatalu.  Foto: Võrumaa TeatajaPÄÄSTEKOMANDO • Paar nädalat tagasi Võrumaa Teatajas ilmunud artiklis Paju tänaval toimunud tulekahju kohta ütles kannatanu, et pidi telefonikõne jooksul pikalt põhjendama, kellele kuulub põlema läinud maja ja et päästjad jõudsid kohale alles mitu minutit pärast telefonikõne lõppu.

Vestlusest Võru päästepiirkonna värske juhi Kaino Zilmeri ja Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Marek Kiigega tuli siiski välja, et päästjad sõidavad Võrust välja 60 sekundiga.


Kiik rääkis, et kõigepealt lähevad hädaabinumbril 112 tehtud kõned häirekeskuse Lõuna-Eesti keskusesse, mis asub Tartumaal Elvas. Seal on kõne töötlemisaeg päästekomandole edastamiseni kõige rohkem 60 sekundit, mille jooksul selgitatakse, mis juhtus, missugust abi vajatakse ja kui palju kaasata ressursse. Edasi on päästekomando päästjatel 60 sekundit aega autosse istumiseks ja väljasõiduks päästekomandost.


Seega näiteks Võru linnas, kus sündmuskohale jõudmiseks kulub päästeautol paar minutit, peaks olema päästeauto enne välja saadetud, kui abi kutsuja jõuab oma häirekeskusse võetud kõne lõpetada. Kui kõne töötlemine või päästjate väljasõit päästekomandost võtab kauem aega kui minut, on midagi lahti kas häirekeskuses või päästekomandos. Viivituste põhjuste selgitamiseks tehakse päästekeskuses ja häirekeskuses regulaarset sisekontrolli.

 

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD