Menu

.      

Jüri Kaver lahmib

Toomas Paur, Võru linnavolikogu liige (Keskerakond)Öeldakse, et küsija suu pihta ei lööda, kuid kahjuks on linnapea Jüri Kaver valinud opositsiooniga suhtlemiseks just nimelt sellise taktika.

Linnavolikogu 10. aprilli istungi päevakorras oli minu algatatud arupärimine linnapea kohtukulude maksmise kohta. Kuna ajakirjanduses oli esitatud kahtlus, nagu oleks eraisikuna rahandusministeeriumiga kohtus käinud Jüri Kaveri kohtukulud tasunud hoopis Võru linn, siis pidasin vajalikuks selles osas suuremat selgust tuua. Volikogu ei ole uurimisorgan, aga volikogu liikmel on õigus esitada arupärimisi ja teemat avalikul istungil arutada. Paraku üritas Reformierakond eesotsas linnapea Jüri Kaveriga keerata arutelu farsiks, esitades minu vastu alusetu süüdistuse, nagu oleks ma eelmisel kümnendil Võru abilinnapeana kedagi mõjutanud või jätnud kellegi abipalved tähelepanuta. Konkreetselt käis jutt Eha Pokkbinderist ning tema probleemist seoses vee ja kanalisatsiooniga.

Töötasin Võru abilinnapeana 2004. aasta kevadest kuni 2005. aasta sügiseni. Minu vastutusalaks oli linnahooldus, alustades tänavavalgustusest, lumekoristusest, lõpetades muru niitmisega. AS Võru Vesi ja veemajandus tervikuna kuulus tollal abilinnapea kompetentsi, keda praegu enam meie seas pole. Kuidas on võimalik mind süüdistada kellegi abistamata jätmises, kui see valdkond ei kuulunud minu haldusalasse? Kas järgmiseks kavatseb Kaver süüdistada mind ka selles, et ma jätsin koolimajad remontimata?

Pokkbinderi juhtumis väärib aga äramärkimist fakt, et aastatel 2004–2010 töötas ASi Võru Vesi juhatajana Jüri Kaver, kelle roll linna veemajanduse arendamisel ei olnud väike. Võtan omaks süüdistuse, et proovisin tol ajal Eha Pokk-binderi probleemi lahendada, sest ta pöördus selle palvega ka minu poole. Viisin selle teema linnavalitsusse, kuid tollane seisukoht oli, et probleem saab lahendatud tulevaste europrojektide raames. Ma ei tea, miks Võru Vee tollane juhataja Jüri Kaver seda asja ära ei klaarinud.

Kindlasti ei ole ma Eha Pokkbinderit poliitilises plaanis kuidagi kallutanud. Tõsi, me mõlemad kuulusime viimaste kohalike valimiste ajal Keskerakonda ja kui ta tegi oma erakonna kasuks tööd, siis olen tagantjärele selle eest tänulik.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD