Menu

.      

Osaline rasedus Meremäel

Meremäe valla majandusasju juhtiva ja otsustava majandusnõuniku istumine üheaegselt naabervalla äriettevõtte juhi kohal meenutab tuntud väljendit osalise raseduse kohta. Nii nagu ei saa inimene olla osaliselt rase, ei saa ta olla osaliselt aus või siis teha täie innuga tööd osaliselt. Just nimelt osaliselt saab Meremäe majandusnõunik teha oma tööd vallas, sest samaaegselt on ta Orava valla äriettevõtte OÜ Orava Teenus juhatuse esimees.


Meremäe valla jaoks muudab olukorra kurblooliseks asjaolu, et valla majandusnõunik juhib samal ajal fekaaliveoga tegelevat firmat. Lapski saab aru, et niikaua, kuni fekaalifirma juht valla majandusasju juhib, ei liigu valla kanalisatsiooniprojekt mitte kuhugi. Nii ongi juhtunud, sest nimetatud projekt on veninud juba hea mitu aastat ning selle venimise tõttu on pidanud oma ametikohalt lahkuma varasem vallavanem Villu Lillmaa ja volikogu esimees Arno Vares.


Lihtsamalt öeldes vaatavad Meremäe valla juhid pealt, kuidas naabervalla ettevõte neid sõna otseses mõttes lüpsab. Kuigi valla hanked on OÜ Orava Teenus võitnud pealtnäha ausalt avalikul konkursil, on konkursi tingimused välja töötanud Orava Teenuse juhatuse esimees.


Vaatamata sellele, et Meremäe valla juhid majandusnõuniku tegevuses huvide konflikti ei näe, on ometi raske mõista, kuidas saab üks mees üheaegselt täita talle maksumaksja poolt pandud ülesandeid, teisalt teenida kasumit äriettevõttele. Kuivõrd äriettevõtte puhul lastakse juht kehva töö eest ametist lahti, siis on ilmne, et põhirõhk Laanemaa tegevuses on kasumit taotleval äriettevõttel Orava Teenus. On üldteada tõde, et äriettevõtte juhi palk sõltub tema töötulemustest, mistõttu on loogiline, et mida rohkem Orava Teenuse juht Meremäe valla maksumaksjat lüpsab, seda kõrgemat palka ta ettevõtte juhina saab. Loogiline on ka see, et Meremäe valla majandusnõuniku kohuseid täidab ta oma vabast ajast ja peamiselt selleks, et täita Meremäe valla maksumaksja raha eest enda juhitava firma kassat.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD