Menu

.      

Tee lahti Navitrollale!

Vaatamata suure hulga korteriühistute vastuseisule on Võru linnas siiski mõned majad, mille elanikud soovivad majale linna kinni makstud maalitud pilti ja sellega on Navitrolla piltide teekond Võru linna tänavatele avatud.


Ühelt poolt võib öelda, et ühe majaseina kohta 3000 euro kulutamise asemel oleks linnas muudki teha, näiteks teeauke parandada või siis aidata osta värvi Võru linnale iseloomulike puitelamute värvimiseks. Kümmekond aastat tagasi pakuti linnaelanikele võimalust saada tasuta maja värvipass ja soodushinnaga värvi ning linnapilt muutus sellest kohe rõõmsamaks. Nüüd vajaks paljude majade värv uuendamist, ent masuaeg neelas säästud ja elanikel napib värvi ostmiseks raha. Seinte värvimise asemel kuluks ära rahapaigutus tänavatesse, sest iga aukude lappimiseks kulutatud euro aitab kokku hoida mitukümmend eurot ühistranspordi korraldajate ja autoomanike remondiarvetel. Rääkimata puhtamast õhust ja vihma korral puhtaks jäävatest jalakäijatest, kui teed on korras. Võru kuulutas end aasta algul lapsesõbralikuks linnaks, aga auklikel tänavatel on lapsevankriga pea võimatu liigelda.


Ent nagu elu näitab, on teed ja tänavad terves Eestis viimane koht, mille peale linnavõim mõtleb ning enne läheb jumalapäike looja, kui tänavad korda saavad. Kogu avalik aur ja maksumaksja raha läheb nii Võrus kui mujal sootuks muudele projektidele, mille ühisnimetajaks võiks panna „Tsirkus”. Tsirkust pakuti rahvale juba Vana-Roomas mitu tuhat aastat tagasi ja seda tehakse sama edukalt tänapäeval. Ainukese vahega, et kui Vana-Roomas hoolitseti, et kodanikel oleks kõhud täis, siis praegu on kiiresti kerkivate toiduhindade juures inimestel üha raskem oma kõhtu täis saada.


Teiselt poolt muudavad Navitrolla pildid Võru sünge linnapildi veidi rõõmsamaks ja aitavad maailma ajaloos üle aastakümnete kõige raskemat perioodi üle elada. Seintele maalitud kirevad pildid annavad inimestele harukordse võimaluse poliitikutelt õppida, kuidas kehva mängu juures head nägu teha.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD