Menu

.      

Võrumaa sportlased on äraütlemata tublid

Võrumaa spordi jaoks pole viimastel aastatel olnud paremat aega kui nüüd – vennad Leokid nopivad rahvusvahelistelt võistlustelt ühe võidu teise järel ja Võru võrkpallurid on mänginud end maailma paremikku.


Ühelt poolt on saavutused nii sportlaste kui nende treenerite pikaajalise süsteemse töö tulemus, teiselt poolt näitavad saavutused Võrumaa sportlaste üldist head taset. Reeglina keegi üleöö sportlaseks ei saa ja enamasti algab sportlasetee juba varases lapsepõlves. Näiteks Eesti eduka juunioride võrkpallivõistkonna parim mängija Robert Täht alustas Võrus treeneri Urmas Tali käe all juba üheksa-aastasena. Täht ise tunnistas, et võrkpalli jaoks on varane alustamine tähtis, sest see on tehniline ala ja oskused tulevad pikaajalise harjutamise tulemusel. Praegu teeb Täht trenni kaheksa korda nädalas, võrkpall võtab enamuse ajast ja muu tegevuse, näiteks noorte hulgas populaarse niinimetatud hängimise või tantsuklubides käimise jaoks aega ei jää. Kõigi tublide saavutuste taga on sportlaste tõsine töö ja pühendumine. Sportlasekarjääri kõrvalt soovib Täht asuda Tartu ülikoolis õppima ärijuhtimist.


Teine supersaavutus on vendade Aigar ja Martin Leoki edu maailmaenduros pärast paariaastast harjutamist. Needki saavutused pole tulnud üleöö, sest poiste vanaisa Väino Leok alustas Sõmerpalus motokrossi harrastamist juba aastakümneid tagasi. Selle alaga tegelesid Väino pojad Aivar, Arvo ja Avo ning tegelevad nüüd pojapojad Aigar, Martin ja Tanel. Maailmatasemeni jõudmiseks kulus mitu inimpõlve, ent areng näitab, et visa töö on viinud sihile. Samasugune visa töö on Aivar Leoki Sõmerpalu motokrossi korraldamise taga, millega poeg jätkab oma isa alustatud traditsiooni ja aitab ühtlasi propageerida krossisporti nii Võrumaal kui ka kogu Eestis. Pikaajalise krossispordiga tegelemise tulemusena kerkis Sõmerpallu krossiraja kõrvale mõned aastad tagasi hiigelsuur krossihall, millesarnast pole mujal Balti- ega Põhjamaades. Ütle siis veel, et Võrus pole võimalik suuri asju korda saata!

20 PÄEVA ENIMLOETUD