Menu

.      

Mõniste valla elanik: vallas on makstud aastaid surnud inimesele hooldajatoetust

Mõniste valla elanik Jutta Paas püüab dokumentidega tõestada, et valla töötajad on maksnud hooldajatoetust surnud inimese eest. Foto: Võrumaa TeatajaTõend Elfrosine Uipuu surma kohta 2005. aasta juulikuus.KORRUPTSIOON? • Mõniste valla elanik Jutta Paas rääkis uskumatuna tunduva loo, kuidas tema koduvallas on aastaid makstud surnud inimesele hooldajatoetust.


Paas tõi välja dokumendid, mille alusel on Mõniste vallavalitsus andnud 2010. aasta aprillis Eesti Töötukassa Võru osakonnale teada, et kodanik Kuldar Paas oli määratud Mõniste vallavalitsuse poolt alates 1. juunist 2005 kuni 31. detsembrini 2009 Elfrosine Uipuu hooldajaks. Hooldajatoetuse suurus oli 400 krooni kuus ja selle pealt maksti sotsiaalmaksu.


Väljavõte Mõniste vallavalitsuse kirjast töötukassale, millest tuleb välja, et Elfrosine Uipuu hooldamise eest on makstud toetust 2005.–2009. aastani.Loo muudab pikantseks asjaolu, et hooldatav 80aastane vanainimene Elfrosine Uipuu suri juba 13. juulil 2005. aastal. Selle kohta võttis Jutta Paas kinnituse rahvastikuregistrist. Dokumentidest tuleb välja, et vald maksis neli ja pool aastat hooldajatoetust juba surnud inimese eest.{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD