Menu

.      

Täiendatud! Purjus mees ähvardas õhkrelvaga politseinikku

  • Kirjutas BNS

Purjus mees ähvardas kolmapäeval Võrumaal Setomaa vallas õhupüssiga politseinikku, kes andis talle üle kutse ilmuda salasuitsudega seotud kriminaalasjas kahtlustatavana ülekuulamisele.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Ken Kiudorf ütles BNSile, et piirkonnapolitseinik sõitis kolmapäeval 53-aastase Setomaal elava mehe koju, et anda talle üle kutse ilmuda salasigarettide käitlemisega seotud kriminaalmenetluses kahtlustatavana ülekuulamisele.

"Alkoholijoobes mees võttis kutse vastu ja ei olnud agressiivselt meelestatud. Vahetult enne politseiniku lahkumist, ilmus mees oma maja uksele ja sihtis sealt politseinikku õhupüssiga," rääkis vanemprokurör.

Kiudorfi sõnul käskis politseinik mehel relva ära panna ja tundis reaalset ohtu oma elule, kuna taolises ootamatus situatsiooni pole võimalik sekunditega relva omadusi fikseerida. "Õnneks pani mees relva vabatahtlikult ära, sest vastasel juhul oleks võinud politseinik ohule reageerida ka tulirelva kasutades. Politseinik eemaldus sündmuskohalt ja mõne aja pärast peeti kuriteos kahtlustatav kiirreageerijate poolt kinni," lausus vanemprokurör.

Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ja võttis õhkrelva hoiule. Juhtunu täpsemaid üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses. Politsei alustas mehe suhtes kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja vastu. Süüdimõistmisel võib kohus meest karistada ühe- kuni viieaastase vangistusega. 

"Kahtlustatav on varem kriminaalkorras karistamata, kuid ta kuulatakse kuriteos kahtlustatavana üle nii selle kuriteo kui ka võimaliku salasigarettide käitlemisega seoses," ütles vanemprokurör. Tema sõnul ei ole hetkel tuvastatud asjaolude pinnalt vaja taotleda kohtult kahtlustatava vahistamist, kuid mees on kuni 48 tunniks kinni peetud.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD