Menu

.      

Selle nädala auhinna võitjaks on rõõmsameelne Evi Aganits Võrust Sügise tänavalt

  • Kirjutas Kadri Nagel

Evi koos „kavaleriga“, nagu ta oma seadeid hellitavalt kutsub, koduaias istumas. Süles tellijaauhind, milleks sel nädalal on akupank digipood.eu’lt ja 50eurone Kagukeskuse kinkekaart. Foto: AIGAR NAGEL

TELLIJAAUHIND ❯ Lõppeva nädala lugejaauhinna võitjaks on Evi Aganits Võru linnast Sügise tänavalt. Särtsakas ja humoorikas proua räägib, et on 15 aastat lesk olnud ja elab koos pojaga, kes töötab autoremondilukksepana. Evi on töötanud pikki aastaid raudteel jaamakorraldajana ja sealt saadik arvutitega sina peal.

„Ülemus saatis meid kõiki koolitusele, olin siis muidugi veel noor,” naerab Evi. Praegu pensionipõlve pidav naine ei ole raatsinud ka tööl käimist nurka visata. „Töötan Cristellas koristajana, no puhastusteenindajana, kui peenemalt öelda. Seal on super kollektiiv, juba selle pärast lähen rõõmuga tööle ja ei raatsi kuidagi lõpetada,” räägib Evi ning pakub meile Cristella uut toodangut, mehist kohupiima-rosinakooki.

Prouale meeldib väga muusikat kuulata. Toas on tal pirakad kõlarid ja arvuti, kust siis hea Youtube’i lemmikartiste sisse toksida. Richard Clayderman, Leonhard Cohen – need on ta lemmikud. „Vanasti, Vene ajal kuulasid laulu ja ei teadnudki, kes selle esitajaks oli,” seletab ta.

Võrumaa Teatajat on tellitud juba Töörahva Elust saadik. „Seisime järjekorras, et endale lehti tellida, täpselt nagu suhkru ja vorstijärjekorras seisti,” tuletab Evi meelde. Peale netis surfamise meeldib Evile väga lugeda, just paberlehte. Võrumaa Teataja kõrval on tal tellitud veel Eesti Päevaleht ja Maaleht.

„Uudistega on ikka vaja kursis olla,” teatab ta. Üks hobi on Evil veel, isegi kaks: käsitöö ja aiandus. „Toksi aga netti sisse ja Youtube’ist leiab igasuguseid kudumismustreid ja -näidiseid. Samuti olen ma aeda mitu nippi leidnud just internetist,” räägib naine õhinal.

Tervis on Evil praegu korras ja kõik on väga hea. „Mõtlengi vahel, et vanus tuleb peale ja kohe kuidagi ei tahaks lahkuda. Elu on nii põnev, nii palju asju tahaks veel teha ja näha,” jutustab Evi ning tahab siinjuures tänada oma perearsti Agi Märdinit, kes ta paar aastat tagasi sõna otseses mõttes päästis. „Agi käskis mul kohe kiirabisse minna, seletasin talle veel, et ehk lähen koju ja vaatan, aga ta käskis kohe minna. Nii siis mind Tartu poole saadetigi,” on Evi tänulik. Naine on väga aktiivne ja rõõmsameelne. Ta seletab, et liikuma peaksid kõik ja palju, see tagab hea tervise ja tugeva südame. Ainukeseks mureks on Evil see, et maja kipub lagunema. „Tellisime just uue ahju, see maja remont nõuab ikka palju raha, aga muid muresid mul pole, mitte ühtegi,” lisab naine rõõmsameelselt.

Kui ka Sina soovid toredaid auhindu võita, siis tuleb tellida Võrumaa Teataja paber- või digileht vähemalt pooleks aastaks või pikendada juba olemasolevat tellimust. Loosis osalevad ka kõik püsikorraldusega tellijad. Peale jaanilaua lähevad loosi kaks 20eurost kinkekaarti Kagukeskuse autopesulalt, neli 50eurost osturetke Kagukeskuses, digipood.eu lisab kinginimekirja kümme akupanka ja Euronics Võru kolm täisautomaatset vererõhumõõturit väärtusega 49,99 eurot.

Mõned auhinnad on juba loositud, aga palju on veel ära anda!

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD