Menu

Mida peaksite jälgima enne autolaenu võtmist

  • Kirjutas Sisuturundus

Eduka autoostu tegemiseks peate leidma mitu asja: valima õige auto, saama hea hinna ja rahastama ostu kõige odavamal viisil. Kui kavatsete ostmiseks laenata, on teie tehtavad valikud äärmiselt olulised.

Autolaenud aitavad teil osta auto, mis maksab rohkem, kui saate endale otse väljaostes lubada. Kui teil pole märkimisväärset kokkuhoidu, võite ilmselt laenata ja tasuda oma sõiduki igakuiste maksetega. Kui laenate mõistlikult, siis saate kaks olulist eelist:

- Sa kulutad oma sõidukile vähem (ehk sadasid kui mitte tuhandeid eurosid vähem)

- Teil on paindlikkus sõidukite vahetamiseks ja mõne lühikese aasta jooksul muude eesmärkide rahastamiseks

Alustage oma laenu taotlust, enne kui hakkate autosid vaatama. See võimalus annab teile võimaluse vaadata, kui suure laenu pank teile annab ja selle põhjal saab ka juba õigemat autot valida. Pealegi, kui on aeg sõlmida tehinguid, olete valmis jätkama enesekindlust.

Nõuanded heaks autolaenuks

Tea, kui palju saate kulutada

Saate selge ettekujutuse sellest, kui palju saate kulutada (ettemaks ja igakuised maksed), enne kui hakkate autosid vaatama. Kui sa armastad sõidukit enne, kui tead, kas see on teie eelarves, võivad mõned müüjad seda teha nii, nagu oleks auto oleks teie eelarves ning üritavad teiega sõlmida väga pikaajalist lepingut.

Teie sissemakse on ettemaks - mida suurem on teie sissemakse, seda väiksem on teie laen (ja sellest tulenevad igakuised maksed). On raske kulutada alguses suuremat summat, kuid teil on hiljem rohkem paindlikkust, kui te seda teete.

Teie igakuised maksed on tavalised maksed, mida teete aastate jooksul. Hoidke neid mugaval tasemel, sest te ei tea kunagi, kui asjad muutuvad. Teie sissetulek võib langeda või võib järgnevatel aastatel tekkida ootamatuid kulusid. Kui te kulutate nii palju kui saate täna, siis panete oma tuleviku ohtu.

Vaata suurt pilti

Mõistke, kuidas laenud toimivad, ja teil on paremad võimalused oma laenu suhtes arukate otsuste langetamiseks. Kui auto ostjad kaotavad perspektiivi, jagunevad need tavaliselt kaheks ohtlikuks püüniseks:

  • Keskendumine igakuisele maksele (erinevalt ostuhinnast ja kogumaksumusest koos intressidega)

  • Tunneli vaade (vajadus osta teatud auto või teatud funktsioone, isegi kui need ei vasta teie rahalistele vahenditele)

Otsustades, kui palju saate endale lubada, on ahvatlev keskenduda igakuisele maksele. Mõned autokauplejad rõhuvad sellele. Kahjuks on igakuist makset lihtne muuta – lihtsalt võtta autolaenud kauemaks. Laenu pikendamine rohkemateks aastateks (näiteks seitsmeaastane auto laen nelja-aastase laenu asemel) tähendab väiksemate maksete tegemist, kuid see toob kaasa ka oluliselt kõrgemad intressikulud. Veelgi enam, teil on suurem võimalus saada oma laenult kurja karja. (kui laen on suurem kui auto väärtus).

Väikese sissemakse tegemine tundub täna hea mõte, kuid see tähendab, et te võtate laenu rohkem (mis jällegi võib tähendada sama, et laen on suurem kui auto väärtus). Veenduge, et ostate auto, mida saate tõesti endale lubada, ja vältige laenu võtmist, mis tulevad teile tulevikus kahjuks.

Näpunäide: kui te ei tasu sularahas, on kõige parem panga teha sissemakse vähemalt 20% eest ja laenu aeg teha viieks aastaks või vähemaks.

Kaubavaliku ja hindadega tutvumine

See on lihtne, kuid sageli jäetakse see tähelepanuta. Kõige tähtsam on see, et te ei pea oma autolaenu saama edasimüüja juurest. Tutvuge pankade, Interneti laenuandjate või P2P laenuandmise võimalusega. Enamikul juhtudel ei paku teie autokaupmees parimat autolaenu (kuid mõnel juhul ei saa edasimüüja pakkumist ületada). Konsulteerides  erinevate laenuandjatega enne auto ostmist, võite saada kindla teadmise, mis teile on saadaval - ja see annab teile läbirääkimisvõime.

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD