Menu

Head kõrvaklapid kodus ja kontoris töötamiseks?

  • Kirjutas Sisuturundus

Rahulik töökeskkond on oluline igale inimesele. Müra väsitab ja tekitab stressi ning seda ka siis, kui tegutsetakse muidu rahulikkus kodumiljöös. Ja kuigi mõned kõrvaklapid võivad maksta väikese varanduse, leiab ka hea kvaliteedi ja hea hinna suhtega lahendusi, kui piisavalt hoolikalt otsida ning teada, mida täpselt silmas pidada.

Olenemata sellest, kas töökoht on eraldi kabinetis, avatud kontoriruumis või ka kodukontoris, on kõik meist tõenäoliselt kogenud vähemalt korra elus lärmakat ümbrust.

Pidevalt lobisevad kolleegid, pikka töökõnet korraldav lauanaaber, valjult mängiv video elukaaslase arvutis või undav konditsioneer on vaid mõned näited helidest, mis võivad töötegemist häirima hakata.

Tutvu kõrvaklappide ja peakomplektide valikuga Kaup24 e-poes.

Allpool mainitud kõrvaklapid: mikrofoniga kõrvapealsed suurepärase heliga klapid Pioneer SE-MS 5T ja müra summutavad klapid KOSS QX 900

Mürarikkast keskkonnast produktiivseks töökohaks

Seda, et õigesti valitud muusika aitab töö tegemisel motivatsiooni hoida ning produktiivsust suurendada, on tõestanud mitmed uuringud - viide neile artikli jaluses. Ja kuigi muusikat saab kuulata ka kõlaritega, võiks teistele ruumis viibijatele mõeldes eelistada kõrvaklappe.

Kui oled töö kõrvale harjunud kuulama muusikat, raadiosaadet või mõnda podcasti, peaks klappide valimisel arvestama sellega, et muusika jääks ainult sinu kõrvadele. Pole midagi hullemat kui kolleeg, kelle valitud muusika kostub klappidest hoolimata mitme laua kaugusele. Seetõttu tasuks eelistada tihedalt kõrvalesta katvaid kõrvaklappe, mis garanteerivad, et muusikavalik jääb ainult sinu kõrvadele ja lisaks sellele summutavad ka välishelisid tunduvalt paremini kui näiteks nööpkuularid.

Hea valik: suurepärase heliga kõrvaklapid mikrofoniga Pioneer SE-MS 5T

Mugavam viis töökõnede tegemiseks

Kui kõrvaklappidele on juurde lisatud ka mikrofon, on tegu juba peakomplektiga. Selline lahendus on eriti mugav siis, kui töö tähendab rohkelt kas klientidele helistamist või ka videokonverentside korraldamist. Kuigi sülearvutitele on tänapäeval reeglina mikrofon sisse ehitatud, pole need parima kvaliteediga.

Hea on teada, et sülearvuti mikrofon korjab üles ka ebavajalikke helisid nagu printeri töö või klaviatuuri klõbin, mis võivad ajaga häirima hakata.

Suule lähemal asuv mikrofon suudab asjasse mittepuutuvad helid välja filtreerida ja vestluskaaslaseni jõuab oluliselt selgem kõne. Peakomplekt jätab ka käed vabaks, nii et samal ajal saab trükkida või vestlusest märkeid teha. Ja kuigi juhtmevabad kõrvaklapid on muutunud üha populaarsemaks, tasub enne nende e-poest tellimist mõelda ka juhtmevaba tehnoloogia puudujääkidele - kas juhtmevabade klappide laadimiseks leidub alati aega?

Mitte ainult heli edastamiseks, vaid ka heli summutamiseks

Selleks, et häirivat taustamüra summutada, keeratakse heli tihtipeale maksimaalse võimaliku tugevuse peale. Ja kuigi see töötab, kui mõelda taustamüra varjamisele, ei mõju see kõrvakuulmisele kuigi hästi. Seetõttu peaks valima aktiivse mürasummutusega kõrvaklapid. Oma ülesehituselt on aktiivse mürasummutusega kõrvaklapid tegelikult üpris targad tehnoloogilised vahendid. Nimelt on neile sisse ehitatud mikrofon, mis pöörab tähelepanu ümbritsevale ning loob signaali, aidates ebasobilikud helid ära blokeerida.

Hea valik: müra summutavad klapid KOSS QX 900

Odavama lahendusena saab valida passiivse mürasummutusega kõrvaklapid, mis aitavad helisid kui mitte just summutada, siis vähemalt vähendada. Kuigi need pole sama head, kui eelmises lõigus mainitud variant, on see siiski tervislikum ja mugavam kui lihtsalt heli põhja keeramine.

Kaup24.ee e-pood - suur valik, head hinnad!

Vaata lisaks ka inglisekeelset kokkuvõtet uuringutest, missugune muusika soodustab töö tegemist.

https://medium.com/@melissachu/5-types-of-music-that-increase-your-productivity-according-to-science-6214d5a5fe3f

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD