Menu

.      

Poodlemise, kiir- laenamise, masenduse ja rõõmsa ootuse tippaeg

Päkapikkude aeg on läbi saamas, riigikogulased juba puhkavad, kuid poodlemine kogub veel hoogu juurde.

Poodlemisest võib saada raske katsumus, kui tuleb läbida poodiderivi linna ühest otsast teise. Kui see teekond läbida jalgsi, saab vähemalt jalutada ja värskes õhus viibida. Ja loomulikult kohtuda tuttavate inimestega, kiruda ilma ja elu, ehk lähevad tuju ja terviski paremaks.

Autoga sõites kulub hulk aega parkimiskoha leidmiseks,  roolikeeramisest ja manööverdamisest võib selgki märjaks minna. Tuju võib hoopis ära minna, kui kõrval-auto uksega mõlgi saad.
Masendus tuleb peale. Talvemasendus pidi ohustama kõiki eestlasi? Talvemasenduse ehk SADi (seasonal affective disorder) all kannatab 21 protsenti inglasi, üheksa protsenti alaskalasi … SAD’i vastu ei aitavat ka soojamaareis. Aitab pikem uni või lõunauinak ja D-vitamiin. Õnneks kaob SAD kevadel.  

Samas on jõuluajas palju rõõme ja ootusi, kingisaamise ja kingitegemise rõõmu. Jõulurõõmu peab enda seest üles otsima, mitte rahutuks muutuma. Pealinnas kuuldav raadio Mafia soovitab iga päev korduvalt: „Puuduta teist inimest!” Vana tõde on, et jagatud mure on pool muret, jagatud rõõm aga kahekordne rõõm! Tasub meelde jätta!

Jõuluajal ei tohiks päästerõngana kiirlaenule mõelda. Laen ei ole see, mida endaga uude aastasse kaasa võtta.

Jõulueelses Alūksnes on panustatud valgusele, romantikale. Üleeilne jõululaat algas pärast päikeseloojangut ja kestis õhtul kella 21ni. Alūksnesse tasub minna, sest mitmedki asjad on seal odavamad kui meil. Linn on kaunistatud mitte ainult keskuses, vaid ka mujal. Alūksnes ei ole aasta pimedamal ajal valguse pealt kokku hoitud!     

Järgmine suurem ostlemine ootab ees sõbrapäeval, mis on 14. veebruaril.

Lumega on kehvasti. Hästi on kütusehindadega, mis on langenud alla euro. Jõulu- ja jaanipäeva ilmal pole olulist vahet, vahe on ainult päevavalguse pikkuses. Isegi lilled õitsevad, kuid lumikellukeste õitsemiseni on veel pikk aeg vastu pidada.

ARVAMUS